Voor elke videoproductie die wij maken, kiezen wij de middelen en technieken die nodig zijn om de boodschap zo doeltreffend mogelijk te maken. In sommige gevallen kan het doeltreffender zijn om een video interactief te maken, bijvoorbeeld:

  • Bij instructievideo’s: de individuele kijker kan direct naar de stap in het proces dat op dit moment voor hem relevant is.
  • Bij video’s met een hoofdstukstructuur en meerdere onderwerpen: de individuele kijker kan direct naar het onderwerp dat op dit moment voor hem relevant is.
  • Bij campagnes: link direct door naar andere video’s binnen dezelfde campagne en houd daarmee de kijker vast.

Een interactieve video valt op, trekt de aandacht van de kijker en zorgt voor een betere conversie.

Afhankelijk van uw doelgroep, het systeem dat wordt gebruikt door de doelgroep en de informatie die moet worden gecommuniceerd kijken wij naar de mogelijkheden om een video een interactief menu te geven. Er zijn tal van mogelijkheden.

Google Analytics

Ook is het mogelijk om Google Analytics te koppelen aan uw interactieve video. Hierdoor krijgt u het waardevolle inzicht in het kijk- en klikgedrag van de kijker: het maakt de video meetbaar. Er is bijvoorbeeld te zien op welk hoofdstuk het meeste wordt geklikt (en hoe vaak dat dan gebeurt), hoeveel tijd de kijker gemiddeld blijft kijken naar elk hoofdstuk en hoe vaak de video wordt gedeeld via social media. De koppeling met Google Analytics is ook de optimale manier om de conversie van de video te meten.

Google_Analytics_realtime-VP
Wat-VP

Interactieve video’s worden getest en geoptimaliseerd voor diverse browsers (Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox) en worden ook ondersteund op iOS, Windows Phone, Android en iPad 1, 2, 3 en mini. Bij browserupdates wordt het menu direct geupdate.

Wij staan u graag te woord bij interesse in een interactieve video en maken voor u een prijs op maat!