Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Je zoekt iemand die drone opnamen of een drone video kan maken? Neem dan contact met ons op. We beschikken zelfstandig over 2 officieel geregistreerde en gecertificeerde drones voor luchtopnames t.b.v. zakelijk en commercieel gebruik. Ook zijn onze cameramannen officieel gecertificeerd als drone piloot, waardoor eenvoudig de combinatie gemaakt kan worden tussen filmopnamen vanaf de grond én drone opnames.

De beschikking over (eigen) drones en de certificering van onze cameramannen als drone piloten, heeft het gebruik van vogelperspectief in video’s voor ons een stuk toegankelijker gemaakt. Jaren geleden huurden we regelmatig een helikopter in met Wescam (gyro-gestabiliseerd camerasysteem) t.b.v. luchtopnamen, maar nu kunnen we dat stukken eenvoudiger realiseren met onze drones.

Wetgeving voor drones

De afgelopen jaren is er een uitgebreide wetgeving voor het gebruik van drones ingevoerd. Daardoor is het nog wel eens de vraag waar je mag vliegen met een drone. In Nederland mag je bijvoorbeeld niet vliegen in de buurt van een vliegveld, langs het spoor of bij een weg. Ook is er in de regelgeving van drones bepaald dat je niet mag vliegen boven mensen of midden in een stad. Het is dus belangrijk hier al rekening mee te houden wanneer je een drone film wil laten maken. In uitzonderlijke gevallen is het soms zelfs passender om een helikopter in te huren. Op veel plaatsen zijn bijvoorbeeld drones niet toegestaan en een helikopter wel. Daarnaast is de toegestane hoogte van een drone beperkt. Drones kunnen echter weer perspectieven maken die een helikopter je niet kan bieden, i.v.m. de maximaal toegestane laagte waarop een helikopter mag vliegen. Eigenlijk hebben we met de komst van drones de mogelijkheid gekregen een nieuw vogelperspectief te bieden; het beeld wat gemaakt kan worden tussen een maximale crane (hoogte statief) en het beeld vanuit een helikopter.

Een drone video laten maken

De enorme opkomst en laagdrempelige beschikbaarheid van drones heeft ervoor gezorgd dat er een ware hype is ontstaan. Gelukkig is deze alweer wat gezakt en is niet iedere video in je timeline een drone video. Natuurlijk was het drone perspectief in het begin érg bijzonder om te zien, maar het wordt nu zo vaak toegepast dat het nieuwe er wel vanaf is. Daarom zetten wij onze drones met onze drone piloten in wanneer het niet alleen indrukwekkend, maar ook doeltreffend is. En juist die combinatie heeft échte impact. Daag ons uit met je vraag voor drone opnamen. We denken graag met je mee.

Meer informatie over drones kun je ook vinden in deze blog

Wist je dat we naast drone opnamen en drone video’s ook commercials en productfilms produceren? Wil je jouw product of dienst graag toelichten? Neem dan eens een kijkje bij onze instructiefilms of voorlichtingsfilms. Daarnaast behoren ook bedrijfsfilms bij ons tot de mogelijkheden. ​Of wat dacht je van cinemagraphs: uitermate geschikt voor jouw website of socialmediakanalen. Ook ontwikkelen wij​ in opdracht televisieproducties als televisieseries, reportages of documentaires.

Onderstaand een demonstratievideo van onze drone opnamen. Je ziet dat er veel mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen. Wij helpen je graag!