In Blog, Inspiratie, Tips, VP Nieuws

Op dinsdag 18 november jl. vond het innoMarketing Congres plaats. Hét congres over de marketing van innovaties, gehouden in het Conference Center The Strip op de High Tech Campus in Eindhoven. Veldkamp Produkties was ook dit jaar partner van het congres en produceerde 2 video’s. Eén video over de innoMarketing Battle waarin start-ups met elkaar de strijd aan gaan voor een startbedrag van € 2.500,00 en een zachte lening van € 100.000,-, plus een aftermovie van het congres. Was u aanwezig en wilt u de dag nogmaals beleven of was u niet aanwezig en wilt u weten wat u gemist heeft, bekijk dan hier de aftermovie!

Op het congres was Jeroen Veldkamp één van de keynote sprekers. Onderstaand de essentie van zijn presentatie:

De komst van snel internet en het standaardiseren hiervan zorgt ervoor dat video op tal van nieuwe, efficiënte wijzen inzetbaar is. Het uitbreiden van de marketingmix met online video strategieën zorgt ervoor dat je boodschap doelgerichter en effectiever wordt. Video inzetten in elke fase van de levenscyclus van je klant (volgens de Customer Lifecycle Loop), maakt van leads klanten en van klanten ambassadeurs van uw organisatie. Voorheen was dit ondenkbaar of alleen weggelegd voor multinationals met grote budgetten.

image00

Een aantal voorbeelden: om een gevoel bij je organisatie te krijgen, is voor leads een moodfilm of bedrijfsvideo bijzonder geschikt (awareness): Eduard Trailers: We Move Your Business.

Om (potentiële) klanten te interesseren is bijvoorbeeld een productfilm geschikt (knowledge): Hapro Dakkoffer ‘Traxer’.

Om hen vervolgens te overtuigen is een testimonial van een tevreden klant (consideration) of een businesscase (satisfaction/experience) bijzonder effectief: Novadata: Klanten aan het woord.

Heb je veel tevreden klanten? Voorzie ze van inspirerende video’s, die zij dan, als een ware ambassadeur van je merk, weer vertonen en posten in hun netwerk: 100 jaar Philips en PSV.

Video is toegankelijker dan ooit en met de komst van anywhere online streaming video is de distributie goedkoop en eenvoudig zelf te doen.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.