In Blog, Inspiratie

Op onze website ziet u regelmatig onze nieuwste tv-commercials, corporate films en animatievideo’s voorbij komen: onze pareltjes waar we met onze crew de hele week aan werken. Maar wat kijkt de Veldkamp crew als ze na zo’n werkweek thuis komen? Welke video’s inspireren ons en aan welke video’s hadden we zelf wel mee willen werken? In deze blog lichten onze medewerkers hun favoriete video’s van 2014 toe!

Jeroen Veldkamp, producent: ‘The Long Wait’ van John Lewis.

“Het is al een film uit 2011, maar afgelopen jaar voor mij weer actueel geworden omdat we n.a.v. deze film door een opdrachtgever zijn gevraagd voor hen een conceptvoorstel te doen met net zo veel impact. De film hebben we tot in den treure bekeken en geanalyseerd. Top script, top cast, top art & styling, top look & feel, top edit en top muziek. Daarnaast is het plot verrassend en geeft de film je op het eind een enorm goed gevoel. We zijn nog steeds bezig met het optimaliseren van het script en hopelijk komen wij in 2015 met een eigen film met net zo’n impact als in The Long Wait!”

Marianne de Proost, office manager: ‘Where Leather Meets Art’ van Mano Macchiato

“De muziek raakt me….. Kippenvel.”

Silva Munsters, producer: ‘Making Of The People Network’ van TNT


“Sinds ik bij Veldkamp Produkties werk, kijk ik op een hele andere manier naar commercials op tv. Het is natuurlijk super leuk om commercials die je zelf geproduceerd hebt voorbij te zien komen. En bij andere commercials bedenk ik me altijd hoe de productie tot stand is gekomen. Wat is echt en wat komt er uit de computer? Hoeveel draaidagen zouden ze nodig gehad hebben? De TNT commercial is er zo één en daarom vond ik het leuk de Making-Of video op internet te bekijken. En dan denk ik zelfs: wat komt er toch veel kijken bij het maken van zo’n commercial!”

Elaine Leijssen, producer: ‘Mens, wat ben je mooi als je liefhebt’ van Menzis


“Tijdens de reclameblokken dwaalt mijn aandacht al snel weg van de televisie; even mijn mail checken, de afwasmachine aanzetten, etc… Maar deze reclame van Menzis trok wel direct mijn aandacht. Krachtige, mooie beelden en een supersterke tekst en voice-over. Hij raakt je!”

Julie-Renée Sonneveld, producer: ‘God Only Knows’ van BBC Music


“Een video waar je me voor kan wakker maken. Een prachtige cover door een hoop wereldberoemde muzieksterren. Iedereen wordt op een typerende manier neergezet middels oogstrelende animatie en goed doordacht production design. Een juweeltje dat zeer terecht viral is gegaan begin oktober.”

Edwin Huijben, regisseur: ‘Mistakes’ van de New Zealand Government & Safer Journeys

http://youtu.be/bvLaTupw-hk
“Sterk concept en prachtig uitgevoerd. Mooi om te zien hoe het oprekken van een moment je de ruimte geeft om een dramatisch plot te ontwikkelen. Daardoor komt de boodschap confronterend binnen.”

Hans Nellen, motion designer: ‘Icons’ van The Sunday Times


“Je zou verwachten van een motion designer dat hij met een dikke animatie zou komen en dat had ook makkelijk gekund, want er zijn zoveel mooie animaties voorbij gekomen dit jaar! Maar de filmliefhebber in mij kan dit stukje meesterwerk niet aan uw aandacht voorbij laten gaan. Ook de making of is erg gaaf om te zien.”

Rick Smits, cameraman & editor: ‘Watchtower of Turkey’


“Na het zien van de eerste 5 shots in combinatie met de soundeffects wist ik al: dit wordt vet. Als dan ook nog eens een klassiek stuk van Ludovico Einaudi wordt gebruikt, gecombineerd met fantastische visuele trucjes, ben ik verkocht! Vooral de overgangen tussen bepaalde scenes/shots zijn erg mooi uitgevoerd. Zou het van tevoren zo bedacht zijn tijdens de opnamen, of zit het alleen in de montage? Dit zet mij als cameraman/editor aan het denken en brengt mij nieuwe inspiratie voor toekomstige projecten.”

Lin Hou Oei, cameraman & editor: ‘Monty The Penguin’ van John Lewis

https://www.youtube.com/watch?v=iccscUFY860
“Een mooi gefilmde reclamespot met sterke animatie en muziek. De twist aan het einde zie je niet aankomen, maar maakt de video alleen nog maar mooier!”

Sophie van Tuijl, productie stagiaire: ‘CYMATICS’ van Nigel Stanford


“In deze video worden verschillende disciplines gemixt tot een visueel en artistiek geheel. Heel erg knap!”

Juliette Siemons, productie stagiaire: ‘Behind The Scenes: Jongetje’ van Volkswagen (met Kakhiel)


“Deze originele versie van een behind the scenes is mijn favoriete filmpje van 2014. Het filmpje zit vol humor en ik heb er hardop om kunnen lachen. Ik hoop dat jullie dat ook doen. Zo, nu even verstoppertje spelen.”

Lars Henderiks, stagiar creatief: ‘Magnesium’


“De film is eigenlijk van 2013, maar ik heb hem pas dit jaar gezien. Wat ik echt te gek vind aan deze video is de cinematografie en montage. In de manier hoe het hier gebruikt wordt laat het de kracht zien van deze 2 elementen. Zij vertellen en versterken de boodschap van het verhaal.”

Welke video’s vond u mooi, ontroerend, origineel of uniek in 2014?

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.