In Behind the scenes, Blog, Portfolio

Al enkele weken zijn we druk bezig met een leuke nieuwe voorjaarscommercialcampagne voor Swiss Sense. Wellicht heb je onze figuratie-oproepen of behind-the-scenes- foto’s van de draaidagen al voorbij zien komen op Facebook en Twitter. Na al die weken hard te hebben gewerkt kunnen we eindelijk meer vertellen over deze leuke opdracht en natuurlijk het resultaat met jullie delen!

Voorjaarscampagne Swiss Sense

Voor het voorjaar wilde Swiss Sense graag een nieuwe, verfrissende videocampagne starten waarin ze zich positioneert als dé specialist op het gebied van boxsprings en matrassen en waar hun unieke winkelervaring aan bod komt.

Een leuke opdracht waar we maar al te graag mee aan de slag gingen. Na een aantal intensieve brainstormsessies was het concept helder. Het thema van de nieuwe campagne is ‘tot rust komen’. Met dit thema als basis gingen we aan de slag met de campagne. Het productieproces vroeg om een duidelijk plan van aanpak met een strakke planning. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote productie? We hebben de leukste, unieke weetjes van de productie op een rijtje gezet!

Maar liefst zeven draaidagen

Van deze zeven draaidagen hebben we maarliefst drie dagen in een Flagshipstore (mooie en luxe winkel) van Swiss Sense gedraaid, twee dagen in een studio en nog eens twee dagen in de studio voor de fotografie.

 21 figuranten!

Voor de totale campagne waren we op zoek naar 21 uiteenlopende figuranten; kinderen, mannen, vrouwen, allemaal in verschillende leeftijdscategoriën.

Naar aanleiding van onze figuratieoproep en het raadplegen van ons figuratiebestand, kregen we maar liefst 350 aanmeldingen voor deze opdracht! Een hele opgave voor onze regisseur en de klant om precies die personen te casten die zij zochten bij de campagne. Iedereen bedankt voor de leuke aanmeldingen!

12 persoonscrew

Bij zo’n grote klus, moet alles tot in de puntjes geregeld zijn en mag er op de draaidagen geen tijd verloren gaan of iets over het hoofd gezien worden. Met maar liefst 12 crewleden, die ieder verantwoordelijk zijn voor hun eigen taak konden we de dagen efficiënt doorlopen. Op sommige dagen bestond de crew uit meer dan 12 personen! De crew bestond o.a. uit een regisseur, cameraman, camera-assistent, opnameleider, figuratie coordinator, fotograaf, licht technici, crane-operator, stylistes en visagiste. Ondanks de drukte op de set zorgde de fijne samenwerking met het team en de klant voor een prettige sfeer op de set.

Speciale apparatuur

Om de winkelbeleving zo mooi mogelijk in beeld te brengen wilden we in deze opdracht gebruik maken van ‘high sensitive shots’. Om deze te realiseren moest er speciale apparatuur gehuurd worden. Zo werd er gedraaid met een RED camera, hebben we onder andere gewerkt met een grote TDT Crane voor gave topshots en werd er een Dutch head gebruikt voor een leuk, speels effect. Een Dutch head is een speciaal accessoire, ontworpen om een 3e as toe te voegen aan de beweging van een camera. M.b.v. een dutch head is een zijdelingse tilt beweging genaamd ‘Dutch angle’ mogelijk. De enorme TDT crane die we gebruikten werd door Crane operator Joris binnen 20 minuten in de winkel opgebouwd. Deze crane was zeker 5 meter lang! In een winkel dus extra lastig tussen alle netjes opgemaakte bedden. Via deze link is het effect van de Dutch head te bekijken (0:14 seconden):

Internationale opdracht

Voor de commercialcampagne produceerden we 8 unieke video’s bestaande uit 1 TV hoofdspot, 2 unieke TV tag-ons en 5 pre-rolls. Dit waren echter niet de enige video’s die we hebben opgeleverd. De campagne wordt door Swiss Sense internationaal ingezet dus naast de Nederlandse video’s hebben wij de afgelopen weken ook de video’s voor de Duitse, Belgische en Oostenrijkse markt opgeleverd.

Al met al een intensief maar erg leuk productieproces. Zijn jullie benieuwd naar het eindresultaat? Sinds 12 april zijn de spots te zien op (inter)nationale televisie, de social media kanalen van Swiss Sense en binnenkort ook te zien op onze website. Bekijk de hoofdspot hieronder!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.