In Behind the scenes, Blog

Het is alweer bijna 10 weken geleden dat ik begonnen ben bij Veldkamp Produkties en ik me voorstelde op de website. Sindsdien heb ik al aan verschillende projecten mogen bijdragen en heb ik mijn eigen kennis mogen delen met collega’s. Ik ben inmiddels gewend geraakt op het kantoor en mag, naarmate de tijd vordert, ook steeds uitdagender werk doen.

De leercurve

Toen ik mijn eerste blog schreef was mijn takenpakket nog niet zo uitgebreid. Ik heb onder andere quitclaims mogen maken en kleine callsheets voor mogen bereiden voor projecten. Een van de andere eerste activiteiten die ik gedaan heb, is het controleren van diverse montages op eventuele technische gebreken voordat ze naar de klanten werden opgestuurd.

In de weken erna zijn de werkzaamheden langzaam steeds complexer geworden. Zo zijn er, bij de projecten waar ik nu de callsheets voor maak, bijvoorbeeld steeds meer partijen en locaties betrokken en zijn ook de draaidagindelingen een stuk ingewikkelder. Op de draaidagen waar ik bij aanwezig ben draag ik inmiddels ook de taak om te zorgen dat het team zich aan de vooraf vastgestelde tijden houdt.

Inmiddels ben ik zelfs op het punt aanbeland dat ik zelf een productie heb mogen voorbereiden. Kate, één van de producers, vroeg me een paar weken geleden of ik het zag zitten om de productie voor een van onze grote klanten te gaan verzorgen. Hoewel me dit vooraf natuurlijk erg leuk leek moest ik wel even twee keer nadenken: zo’n opdracht brengt natuurlijk ook een nog grotere verantwoordelijkheid met zich mee dan ik tot dat moment heb gehad. Toch ben ik met veel plezier de uitdaging aangegaan. Eerder deze week vonden de opnames voor deze productie plaats. Op enkele kleine leermomenten na, zijn de opnames goed verlopen.

Een productie voorbereiden

Tijdens de voorbereiding van de productie kwamen veel van de ervaringen die ik de afgelopen weken heb opgedaan samen. Dit begon bijvoorbeeld met het klantcontact, waarbij ik de klant op de hoogte hield van de vorderingen en het projectmanagement, waarbij ik ook in contact stond met andere partijen, bijvoorbeeld contactpersonen van locaties waar we opnames maakten. Als producer was ik constant aan het schakelen tussen alle verschillende partijen wat weer een nieuwe ervaring was. Ook de ervaring in het maken van de callsheets en de quitclaims kwam goed van pas. Een andere nieuwe taak tijdens de voorbereidingen was het scouten van acteurs en figuranten.

Gelukkig was ik als stagiair niet helemaal op mezelf aangewezen. Deze productie heb ik gemaakt onder begeleiding van producer Kate. Het is toch wel prettig iemand te hebben waar je op terug kan vallen als dat nodig is. Haar expertise en begeleiding kwamen vaak goed van pas bij het scouten en selecteren van bijvoorbeeld figuranten. Ook sprong Kate bij in het klantcontact. De opnamedag vond enkele dagen geleden plaats. Toen bleek dat ik de dag over het algemeen goed voorbereid had. Uiteraard zijn er altijd enkele aandachtspunten. Zo ben ik er achter gekomen dat ik op het gebied van tijdsplanning nog wel het een en ander kan verbeteren.

Hoewel het af en toe een uitdaging is om een productie voor te bereiden, – soms door onervarenheid of door de grotere verantwoordelijkheid, vind ik het erg leuk om dit te doen. Ik probeer er in de toekomst naar te streven dat een productie beter verloopt als dat de klant en de crew vooraf verwachten.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

YouTube op een smartphone