In Blog, VP Nieuws

Het komende halfjaar wordt onze crew ondersteund door vier enthousiaste stagiair(e)s. Een paar weken geleden is onze nieuwe productie assistent Sander begonnen en hij stelt zich graag even voor!

Even voorstellen

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Sander, 22 jaar en ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de studie Media & Entertainment Management. Gezien ik in mijn laatste jaar zit betekent dit dat ik mag gaan afstuderen en dat hoop ik te doen met mijn onderzoeksstage bij Veldkamp Produkties. Inmiddels is het alweer enkele weken geleden dat ik ben begonnen met mijn afstudeerstage hier en ik kan nu al zeggen dat het me erg goed bevalt op kantoor!

Naast mijn stage en studie heb ik op hobbymatige wijze ook al enkele korte films geproduceerd. In de afgelopen weken heb ik al veel nieuwe dingen geleerd die ik goed kan toepassen in mijn eigen filmproducties. Uiteindelijk hoop ik zelf een videoproductie volledig te kunnen produceren van de intake tot de oplevering en deze kennis te kunnen delen met anderen.

Onderzoeksstage

Gezien Veldkamp Produkties video’s produceert vanaf de intake tot de oplevering, kan ik veel leren over elke fase uit het productieproces. Ik merk nu al dat veel van de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn productiespecialisatie – de richting die ik tijdens mijn studie heb gekozen – erg goed van pas komt. Tijdens mijn eerste weken bij Veldkamp Produkties kon ik direct ondersteuning bieden bij de lopende projecten. Ik heb verschillende callsheets mogen maken en een aantal draaidagen zelf mogen voorbereiden. Ook heb ik al bij een intakegesprek met de klant gezeten en ik hoop verder te kunnen ondersteunen bij deze productie.

Gedurende mijn stage zal ik naast het ondersteunen van het productieteam ook onderzoek doen. Tijdens mijn stage onderzoek ik het gebruik van reclamevideo’s op social media die via mobiele telefoons aan gebruikers worden getoond. Als je via een social media kanaal een video bekijkt, dan beslaat die video maar een klein stukje van het scherm van je telefoon. Hoe zorg je er als videoproducent voor dat het scherm van de mobiele telefoon zo optimaal mogelijk benut wordt? Een interessante onderzoeksvraag waarbij ik hopelijk aan het eind van mijn onderzoek een goed advies kan geven aan Veldkamp Produkties.

Ik hoop na mijn stage succesvol af te studeren en klaar te zijn om binnen de media industrie professioneel aan de slag kan gaan.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.