In Blog, Inspiratie, Portfolio

Ruim een halfjaar hebben we, samen met de communicatieafdeling van de Provincie Noord-Brabant, gewerkt aan een nieuwe presentatievideo voor en over de Provincie Noord-Brabant. We begonnen de productie met een inspirerende voice-over tekst en een ellenlange wenslijst van beelden van onderwerpen, locaties, gebeurtenissen en alles wat Brabant zo bijzonder maakt.

Provincie Noord-Brabant Moodfilm

Zo begonnen we aan onze reis door Brabant. We organiseerden meer dan 21 opnamedagen op ruim 50 locaties. We genoten van de prachtige landschappen, stonden tussen het feestende publiek bij verschillende evenementen en bezochten diverse industrieën en innoverende bedrijven in Brabant. De video bestaat dan ook voor 95% uit beelden die we zelf gedraaid hebben. Slechts enkele beelden van bedrijven en evenementen zijn aangeleverd, waar we ontzettend dankbaar voor zijn! Beelden zeggen meer dan woorden en juist dat maakt deze productie zo bijzonder. Al vroeg in het stadium hebben we samen met de Provincie besloten om geen voice-over toe te voegen en daar zijn we erg trots op! Een film zonder woorden, voorzien van opdrachtmuziek en sounddesign. Iets waarvan met name de Commissaris van de Koning Wim van de Donk zo onder de indruk was.

Pronvincie Noord-Brabant still

Commissaris van de Koning

Op 12 januari ging onze film “Dit beweegt Brabant” in première tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Provincie Noord-Brabant, waarbij meer dan 1000 genodigden aanwezig waren. De Commissaris van de Koning Wim van den Donk hield een toespraak en kondigde de video als volgt aan:

“Gevoel en goede argumenten; ze zijn beiden heel hard nodig en legitiem om te werken aan een gedragen bestuur. De opkomst bij verkiezingen, maar ook buiten de verkiezingen een grote betrokkenheid bij de gemeenschap en het bestuur, dat kan niet op basis van alleen maar rationele argumenten. Daar moet je ook iets bij voelen. Je moet trots kunnen zijn op resultaten. Bestuur kan nooit zonder bezieling en zeker niet hier in Brabant. Dames en heren; daarom ben ik zo trots op de laatste film die ik hier mag aankondigen. Vandaag meer beelden dan woorden. Omdat beelden, zeker met zo’n mooie muziek er onder, zijn veel indringender. Onze communicatiemensen, onze communicatieafdeling heeft een prachtige nieuwe film gemaakt. En die gaat over ons. Zoals wij hier zijn; samen Brabant. Over onze ambities. U heeft hier de première: Dit beweegt Brabant. Dank u wel.”

Resultaat

Na de nieuwjaarsreceptie zette de Provincie de video diezelfde avond nog online op Facebook en YouTube. De video werd gelijk opgepikt en die avond nog keken ruim 10.000 mensen naar de video!

Pronvincie Noord-Brabant

Inmiddels staat de video bijna 2 weken online en heeft deze al meer dan 250.000 weergaven op Facebook! Ruim 1.628 mensen deelden de video op hun tijdlijn en meer dan 3000 mensen reageerden op de video door hem te liken of een reactie te plaatsen. Ook op de website van de Provincie en op YouTube wordt de video goed ontvangen, want hier is de video al 16.415 keer bekeken!

We zijn trots op ons Brabant!…en trots op onze film voor en over Brabant. Een droomopdracht met een droom resultaat. Dank Provincie Noord-Brabant voor de opdracht, het vertrouwen en de geweldige samenwerking!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.