In Blog, VP Nieuws

Afgelopen donderdag vond de uitreiking van de communicatieprijs ‘De Bonk’ plaats in het Blue Collar Hotel op Strijp-S. Dit jaar waren er door 18 bedrijven ruim 40 campagnes ingezonden, waarvan er 13 werden genomineerd voor het winnen van deze prijs. In totaal werden er maar liefst 7 bonken uitgereikt! Maar hoe wordt zo’n competitie beoordeeld en wie bepaalt de winnaars?

Vakjury

Dit jaar verliep de competitie rondom het winnen van De Bonk anders dan vorige jaren. Voor het eerst kon er ingezonden worden in 8 verschillende categorieën om zo de verschillende campagnes nog beter te kunnen beoordelen. Ook de vakjury werd dit jaar uitgebreid met specialisten uit iedere categorie. De vakjury bestond dit jaar uit:

  • Huub Evers – Media-ethicus en ombudsman bij Dagblad de Limburger
  • Inge van den Heuvel – Sr. adviseur interne communicatie bij CZ verzekeringen
  • René Westbroek – Senior consultant bij Bex*communicatie
  • Esther Braaksam De Vilder – Global communication director bij Bavaria
  • Marco van Bilsen – Marketing director bij BrandLoyalty
  • Paul Roeters – Designer/partner bij Studio Kluif
  • Joris Verhaak – Creatief strateeg bij We Are Blossom
  • Jeannine van den Boer – Senior docent Events & media bij SintLucas
  • Jan Dijkshoorn – Eigenaar, coach, trainee en developer bij Solugram

De beoordeling

Tijdens het juryberaad werden alle 40 inzendingen uitvoerig besproken. Alleen de campagnes die van de jury een rapportcijfer van een 7,5 of hoger kregen werden genomineerd voor de Bonk. De campagnes die van de jury een 8 of hoger kregen kwamen in aanmerking voor één van de Bonken.

Zo kregen maar liefst twee van onze campagnes een rapportcijfer van tenminste een 7,5! Deze nominaties waren voor onze campagne voor coöperatie DELA en de corporate moodfilm “Dit beweegt Brabant” voor de Provincie Noord-Brabant. Helaas werden wij dit jaar niet bekroond met een Bonk. Toch waren we erg blij met het jurycommentaar dat we kregen op de twee genomineerde producties:

De campagne “Persoonlijk afscheid” voor coöperatie DELA was genomineerd in de categorie marketingcommunicatie/reclame. De jury was onder de indruk van hoe er in de campagne op een mooie manier wordt teruggekeken op iemands leven. Het feit dat DELA de campagne in verschillende regio’s inzet sprak de jury aan. Naast de video’s maakt DELA, volgens de vakjury, gebruik van een erg sterk contentplatform.

Ook over de moodfilm “Dit beweegt Brabant”, die was genomineerd in de categorie beeldcommunicatie, was de jury enthousiast. Zo oordeelde de jury dat er een fijne en voelbare dynamiek in de film zit en dat de film goed binnenkwam. De korte teasers die gemaakt zijn van de video, maakten op de jury minder indruk.

Helaas werden wij dit jaar niet bekroond met een Bonk. We feliciteren alle gelukkige winnaars met het behalen van de communicatieprijs en in het bijzonder onze opdrachtgever coöperatie DELA die met een andere campagne wel bekroond werden met een bonk.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.