In Behind the scenes, Blog, VP Nieuws

In samenwerking met YachtsXL vertrok onze cameraman/editor Lin Hou in november naar Qatar, een Abarisch schiereiland aan de Perzische Golf. De reden? Het vastleggen van de Qatar International Boat Show 2014. In deze blog toont Lin Hou in beeld en woord wat op hem het meeste indruk heeft gemaakt.

qatar still 8

Op maandag 10 november vertrok ik met Maik van Zoggel (YachtsXL) naar het vliegtuig. Eindelijk! Het zou mijn eerste klus alleen filmen en editen zijn, maar ik had er zin in. Dit enthousiasme groeide alleen maar meer tijdens de reis: we bleken in aanmerking te komen voor een gratis business class upgrade! En dus zat ik er 6 uur lang als een prins bij:

qatar still 4

Ik stond er echt van versteld dat ik hier kon zitten. Ik mocht zelfs een eigen 3-gangen menu aanvragen bij een stewardess! Maar het hoogtepunt van de reis was dit uitzicht vanuit het vliegtuig:

qatar still 6

De volgende dag begon de boatshow! Dit was ook mijn eerste draaidag in dit exotische land. We vertrokken vanuit het hotel naar de bootshow: 45 minuten in de taxi, waardoor ik heerlijk uit het raam kon kijken naar de mooie gebouwen. Zeker geen straf.

qatar still 9

Aangekomen op de bootshow kregen we eerst uitleg over hoe de dagen eruit zouden gaan zien en wat er te doen zou zijn. De boatshow begon elke dag om 15:00 uur en eindigde om 21:30. Dat klinkt kort, maar met een temperatuur van 27 graden was dat precies goed!

qatar still 7

In totaal heb ik drie films gemaakt: een algehele aftermovie, één film over dag 1+2 en één film over dag 3+4. Bij de aftermovie zijn we nog bezig om de puntjes op de i te zetten. Wel kan ik deze ‘daily’ film laten zien! Dit zijn de derde en vierde dag van de boatshow:

Het was een supergave ervaring om in Qatar te mogen draaien en monteren. Maar ook om de andere cultuur te kunnen zien. Dat de films mooi zijn geworden en de klant blij is, is de kers op de taart!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.