In Video fact friday

Geloof me, geen enkele producer of regisseur kan optimaal werken zonder een runner op de set. Een runner is dé brandblusser die ervoor zorgt dat het team zich volledig kan focussen op het maximaal benutten van de draaidag.

Een runner is…
Een runner is, het woord zegt het al, de persoon op de set – vaak een stagiaire of productieassistent – die snoeihard rent voor alle ad hoc benodigdheden op de set. Voor allerhande ongeplande hand- en spandiensten kan een runner worden ingezet. Is het 35 graden en dreigt het drinkwater op te raken? De runner springt in de auto en regelt vliegensvlug een nieuwe dosis H2O.

Spoedjes
Een runner wordt aangestuurd door de producer. Deze producer heeft maar één doel: dat alles gesmeerd en volgens planning verloopt. Ondanks een waterdicht draaiboek gebeurt er altijd wel iets onvoorziens. Een producer van de set afsturen is geen optie en precies om die reden is de runner aanwezig: om de spoedjes voor haar rekening te nemen, zodat de rest van het team focus kan houden.

Een runner heeft als manusje van alles een gigantisch belangrijke rol. Om die reden moet je als runner niet alleen flexibel en stressbestendig zijn, ook is een goede conditie – voor het betere sprintwerk – en een olifantenhuid een pré. Want spoed is soms ook echt spoed…

Dus je begrijpt een opnamedag zonder runner is geen opnamedag. Daarentegen is een opnamedag met een runner op de set ‘like heaven’.

Waarom een runner belangrijk is voor video opnames

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verbouwing SXAnne op 't Roodt