In Blog

Als Arnhemse jongen had ik nooit verwacht helemaal in Eindhoven stage te gaan lopen. De reistijd vanaf Arnhem naar Eindhoven is afgerond twee uur. Het is wat aan de lange kant maar het is achteraf de juiste keuze geweest om voor Veldkamp Produkties te kiezen. Wat heb ik hier een hoop geleerd! 

Ik heb Veldkamp gevonden doormiddel van een Facebook groep genaamd Videomattie. Meneer was erg laat met het vinden van een stage en deed daar een oproep in combinatie met een showreel. Een aantal bedrijven hebben gereageerd maar Veldkamp was by far mijn favoriet. Gelukkig was dat wederzijds en kon ik daar de aankomende zes maanden stage lopen! 

Mijn eerste stagedag was in Rotterdam, voor het bedrijf Star-shl. Ik zou eigenlijk pas 18 februari beginnen maar dat is anders gegaan. Ik werd gevraagd of ik meteen aanwezig wilde zijn op een toffe draaidag. Natuurlijk wilde ik dat! Maandag 17 februari werd ik ontvangen op het kantoor, aten we met zijn alle een heerlijk diner en vertrokken we richting Rotterdam. Hier hebben we overnacht en s’ ochtends vroeg om 6:30 waren we aanwezig op locatie. (Lees het verhaal uitgebreider hier). De draaidag duurde maar liefst 12 hele uren lang! Maar het was het allemaal waard, wat had ik al veel geleerd op mijn eerste stage dag!

Jesse

Helaas ging het niet allemaal net zo goed. De wereld kreeg last van een pandemie, dus ook Nederland. Dit had uiteraard consequenties, voor iedereen, dus ook voor mij. Het brak uit en wij besloten met zijn allen thuis te gaan werken. Maar eerst zoveel mogelijk materiaal en andere bezigheden overladen op een harde schijf zodat wij thuis lang genoeg door konden werken. Ik ben thuis voornamelijk bezig geweest met het maken van parallax-effects op Van Gogh schilderijen voor Becoming Vincent. Ook een heel erg tof project.

Gelukkig kwam er een tijd waar de corona maatregelen werden versoepeld dus kon ik toch weer op pad gaan. Ik eindigde mijn stage met twee projecten. De stage eindfilm (ook bekend als de Zomerfilm) & Sjors Driessen – The Objects. Beide projecten heb ik de montage op mij genomen en bij de Zomerfilm heb ik ook de DOP gedaan!

Zomerfilm

De hoeveelheid die ik hier heb geleerd is enorm desondanks de corona tijd. En als iets niet lukte, zijn we gaan sparren en zijn we er toch uit gekomen. Was er even niks te doen? Geen probleem, dan mocht je de RED of FS7 pakken om jezelf wat dingen bij te leren! De vrijheid die ik heb gekregen is erg fijn. Als ik nog een keer de mogelijkheid heb om hier stage te mogen lopen, zou ik die kans zeker nemen. 

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FennaDiep Dal