In Blog

Hallo, mijn naam is Anne op ’t Roodt. Ik ben 20 jaar en studeer in Tilburg aan de Fontys Academy for Creative Industries. Hier volg ik opleiding communicatie – international event, music & entertainment studies. Momenteel zit ik in het eerste semester van mijn derde jaar en ben ik dus bezig met mijn stage bij Veldkamp Produkties.

International event music & entertainment studies

Mijn opleiding is zoals de naam misschien al doet vermoeden erg breed, maar ik heb gekozen me te focussen op de wereld van tv, film en video. Na mijn minor in Zuid-Korea, waar ik ook een aantal film vakken heb gevolgd, ben ik vanaf 19 augustus aan de slag gegaan bij Veldkamp Produkties. Nu ik dus ongeveer halverwege mijn stageperiode zit, is dit een mooi moment om eens terug te blikken op de afgelopen weken.

De eerste week

Mijn stage begon meteen met meerdere draaidagen voor een grote museumfilm. Supertof! Ik was nog redelijk nieuw in de wereld van productie, maar na een week was ik al in de weer met het aanpassen van callsheets en rondgaan met quitclaims.

Ik vond het ondersteunen van de draaidagen meteen enorm leuk, aangezien dit wel wat anders was dan de minidraaidagen die ik vanuit school of in Seoul had meegemaakt. Lichtbussen, setdressers en op en neer rennen tussen locaties, die drukte vind ik heerlijk.

Mijn werkzaamheden als productieassistente

Ook op kantoor is het werk wat ik doe vaak afwisselend. Dankzij mijn opleiding heb ik toevallig ook Photoshop, Illustrator en Indesign vaardigheden, waar ik nu ook mee mag werken bij Veldkamp Produkties. Dit is totaal iets anders dan productie, maar wel fijn dat ik dit er nog naast mag doen. Ik houd me dus ook bezig met het maken van callsheets en quitclaims. Bovendien zoek ik naar stockbeelden en figuranten en regel ik taarten, apparatuur en sporthallen. Veel variatie dus, iets waar ik ook echt naar op zoek was toen ik een stage ging zoeken.

Nu ik ongeveer halverwege mijn stage ben kan ik al met zekerheid zeggen dat ik in deze weken enorm veel heb geleerd. Termen als quitclaims, gaffers, boomen en tube dolly’s klinken me nu niet meer als hocus pocus in de oren, maar ik weet meteen wat ermee bedoeld wordt. Bovendien heb ik contact met de klant en maak ik regelmatig de gehele callsheet voor een draaidag.

Alles opnoemen wat ik tijdens mijn stage heb gedaan is bijna onmogelijk. Iedere dag is anders en ik leer iedere week wel weer iets nieuws. Als ik vragen heb of als ik iets wil leren of weten kan ik altijd bij de collega’s van Veldkamp Produkties terecht. Er hangt een gezellige sfeer en ik voel me goed op mijn gemak. Als ik terugdenk aan mijn eerste stagedag is de tijd voorbijgevlogen. Ik ben dan ook superbenieuwd naar de tweede helft van mijn stage.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Opnamedag met aanwezigheid van een runnerDe groep met de Gouden Reiger certificaten