In Blog

Afgelopen vrijdagavond 1 november vond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de Avond van de Opdrachtfilm plaats. De avond waarop jaarlijks de Gouden Reigers voor de beste opdrachtfilms van Nederland worden uitgereikt. In 2017 wonnen we er één in de categorie ‘Kwaliteit/Vakmanschap’ voor de film ‘Dit beweegt Brabant’, gemaakt in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en vorig jaar werden we in dezelfde categorie 2e met de film ‘We bring high-tech to life’ voor Sioux.

Gouden Reiger

Dit jaar waren we met maarliefst 3 films genomineerd in 3 verschillende categorieën. In de categorie Effectiviteit met de film ‘Creating Opportunities‘ voor SiNTLUCAS, de vmbo en mbo vakschool voor creatief talent. In de categorie Kwaliteit/Vakmanschap met de film Brabant Region voor de Provincie Noord-Brabant team Brabant Branding en in de categorie Creativiteit/Innovatie met de film ‘Maak kennis met onze Meesters‘ voor Reijn.

De gasten aan het diner bij de Gouden Reiger

Dus togen we afgelopen vrijdag met een groot deel van ons team en enkele opdrachtgevers van de genomineerde films naar Amsterdam. We genoten van een heerlijk diner om onze nominaties met elkaar te vieren. Om vervolgens vol verwachting in de zaal plaats te nemen.

Edwin vertelt op het podium
Rick en Ruud vertellen op het podium

Helaas werden we geen finalist (laatste 3) in de categorie Creativiteit/Innovatie. Maar in beide andere categorieën wel. Dus mocht onze regisseur Edwin Huijben plaatsnemen op het podium om enkele vragen van de jury te beantwoorden over de film Brabant Region, genomineerd in de categorie Kwaliteit en Vakmanschap. Voor de film Creating Opportunities nam onze Art Director en Editor Rick Smits en opdrachtgever Ruud Rabelink plaats op het podium om het proces van het maken van de film toe te lichten.

Edwin Huijben, Nathalie de Vijver en de Gouden Reiger

Helaas werden we in beide categorieën tweede. Natuurlijk waren we even teleurgesteld, maar we besefte ook dat het een hele bijzondere prestatie is om uit 66 ingezonden films in alle 3 de categorieën genomineerd te zijn en in 2 categorieën de 2e prijs te winnen. Opdrachtgever Mark Hoevenaars van Sioux, vorig jaar ook met ons 2e, verwoordde het treffend: “Dit toont aan dat jullie een hele brede en constante kwaliteit leveren. De mate van voorspelbaarheid van de uiteindelijke kwaliteit van een film is voor ons als opdrachtgever de belangrijkste reden om met jullie te werken”. Dat besef doet ons goed en geeft precies aan waar wij als team voor staan; een partner waarop je blindelings kunt vertrouwen voor indrukwekkende en doeltreffende opdrachtfilms.

Team Brabant Branding

Maar toch? 3 maal achtereenvolgens de tweede prijs… 3 maal is toch scheepsrecht? Vandaar onze vraag; Winnen wij met jou volgend jaar een Gouden Reiger? 😉

Uiteraard kregen we 2 certificaten van de jury met daarop het klinkende jurycommentaar. Bekijk de 2 prijswinnende films én het jurycommentaar hier;

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anne op 't RoodtComputer Grrrls Take aways