In Blog, VP Nieuws
Benno Roozen, Provincie Noord-Brabant en Jeroen Veldkamp, Veldkamp Produkties

Audiovisueel producent Veldkamp Produkties uit Eindhoven heeft gisterenavond tijdens ‘De Avond van de Opdrachtfilm’ op het Nederlands Film Festival een Gouden Reiger gewonnen voor beste opdrachtfilm in de categorie ‘Kwaliteit / Effectiviteit’. De prijs is gewonnen met de film ‘Dit Beweegt Brabant’, geproduceerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant.

Avond van de Opdrachtfilm

Op de Avond van de Opdrachtfilm worden jaarlijks de awards voor de beste audiovisuele doelgroepencommunicatie in Nederland uitgereikt. Uit meer dan 70 inzendingen zijn door een vakjury de beste opdrachtfilms van opdrachtgevers en producenten geselecteerd in drie categorieën: kwaliteit / vakmanschap, creativiteit / innovatie en effectiviteit.

Dit Beweegt Brabant

In de categorie ‘Kwaliteit / Vakmanschap’ won Veldkamp Produkties met de film ‘Dit Beweegt Brabant’. Aan deze productie werd ruim een half jaar gewerkt. In 21 dagen op meer dan 50 locaties in Brabant vonden de opnames plaats. Het eindresultaat was een film zonder woorden, voorzien van opdrachtmuziek en sounddesign.

Uit het juryrapport: “De film ‘Dit Beweegt Brabant’ springt er uit. Het is een sterke, vakkundig gemaakte film die werkt op alle fronten; kadrering, beweging, editing, geluid, muziek, verhaal, emotie. Al deze elementen zijn succesvol samengebracht in een paar minuten. De film pakt je vanaf het begin en trekt je een eigen wereld in. En na 3 minuten is het eigenlijk jammer dat je dat prettige wereldje moet verlaten”.

Eerder dit jaar won de film op het US International Film & Video Festival de derde prijs (certificate for creative excellence) in de categorie ‘Editing’ en de tweede prijs (Silver Screen Award) in de categorie ‘Music’.

Nominatie Effectiviteit

In de categorie ‘Effectiviteit’ was Veldkamp Produkties ook genomineerd met de promotiefilm voor Go Fast Forward, maar die prijs ging naar een film over de 10 miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum Amsterdam. Veldkamp Produkties was de enige producent met twee nominaties op ‘De Avond van de Opdrachtfilm’.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Henri Smits
  Beantwoorden

  Beste Jeroen,

  Van harte gefeliciteerd met het behalen van de Award “De Gouden Reiger ” .

 • Anne Geenen
  Beantwoorden

  Beste Jeroen en team,

  Wat een fantastische prestatie wederom! Van harte proficiat met deze erkenning van jullie vakmanschap en creativiteit!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.