In Blog, VP Nieuws

Videoproducent Veldkamp Produkties uit Eindhoven valt in de prijzen op het US International Film & Video Festival. De moodfilm ‘Dit Beweegt Brabant’, geproduceerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, wint de derde prijs (Certificate for Creative Excellence) in de categorie ‘Editing’ en de tweede prijs (Silver Screen Award) in de categorie ‘Music’. De editing van de film werd gedaan door Rick Smits en de muziek werd in samenwerking met Studio Make uit Veldhoven specifiek voor de film op maat gecomponeerd.

Het US International Film & Video Festival

Het US International Film & Video Festival is hét internationale festival voor film- en videoproducties en wordt dit jaar voor de 50ste keer georganiseerd. Dit jaar waren er meer dan 1000 inzendingen uit 28 landen. Deze werden door 16 internationale juryleden beoordeeld voor erkenning van creatieve uitmuntendheid. Meer informatie over het festival, de winnaars en de jury vindt u op de website: http://filmfestawards.com/index.asp

‘Dit beweegt Brabant’.

Ruim een halfjaar is er gewerkt aan de internationale presentatievideo voor en over de Provincie Noord-Brabant. De opnamen vonden in 21 dagen op meer dan 50 locaties in Brabant plaats.  Al vroeg in het productieproces werd besloten om geen voice-over te gebruiken. Een film zonder woorden, voorzien van opdracht-muziek en sounddesign. Iets waarvan met name de Commissaris van de Koning Wim van de Donk onder de indruk was.

Première met inleiding door de Commissaris van de Koning Wim van de Donk

Op 12 januari vond de première plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Provincie Noord-Brabant. De Commissaris van de Koning Wim van de Donk kondigde de film als volgt aan: “Gevoel en goede argumenten; ze zijn beiden heel hard nodig en legitiem om te werken aan een gedragen bestuur. De opkomst bij verkiezingen, maar ook buiten de verkiezingen een grote betrokkenheid bij de gemeenschap en het bestuur, dat kan niet op basis van alleen maar rationele argumenten. Daar moet je ook iets bij voelen. Je moet trots kunnen zijn op resultaten. Bestuur kan nooit zonder bezieling en zeker niet hier in Brabant. Dames en heren; daarom ben ik zo trots op de laatste film die ik hier mag aankondigen. Vandaag meer beelden dan woorden. Omdat beelden, zeker met zo’n mooie muziek er onder, zijn veel indringender. Onze communicatieafdeling heeft een prachtige nieuwe film gemaakt. En die gaat over ons. Zoals wij hier zijn; samen Brabant. Over onze ambities. U heeft hier de première: Dit beweegt Brabant.”

Resultaat

Na de nieuwjaarsreceptie zette de Provincie de video diezelfde avond nog online op Facebook en YouTube. De video werd op social media gelijk opgepakt en die avond nog keken ruim 10.000 mensen naar de video. Na 8 weken hadden meer dan 1,2 miljoen mensen de video bekeken en ging de teller van het Facebook account van de Provincie Brabant door de film van 7.000 naar 14.000 volgers. Veldkamp Produkties omschrijft het project als ‘een droomopdracht in een gedroomde samenwerking met een gedroomd resultaat’

De video is te bekijken op de website van Veldkamp Produkties en op YouTube.

https://veldkampprodukties.com/portfolio-item/beweegt-brabant-provincie-noord-brabant/

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.