In Blog

Het is alweer eind september en de scholen zijn inmiddels bijna een maand bezig. Zo ook onze stagiair(e)s, die we de komende tijd aan je zullen voorstellen. Productieassistent David Ramsteijn bijt het spits af en stelt zich graag aan je voor.

Even voorstellen

Mijn naam is David Ramsteijn en ik studeer momenteel aan de NHTV in Breda, een school die deze week haar naam heeft veranderd in Breda University of Applied Sciences. Hier ben ik een derdejaarsstudent aan de opleiding International Media and Entertainment Management (IMEM).

Hiervoor heb ik de opleidingen ICT-medewerker Netwerkbeheer en Marketing, Communicatie & Evenementen gevolgd. De combinatie van deze opleidingen geeft mij een breed perspectief op de verschillende aspecten van het bedrijfsleven. Ik geef graag mijn creatieve invulling aan een project, maar altijd met de marketingdoeleinden in gedachten.

Naast mijn studie houd ik me veel bezig met het beheer van de socialmediapagina van de lokale sportclub waar ik bij zit. Ook film en edit ik het jaarlijkse Ninjakamp, waar zo’n 100 kinderen aan deelnemen.

Meeloopstage

Mijn eerste drie weken bij Veldkamp Produkties had ik me niet beter kunnen voorstellen. In mijn eerste week kreeg ik meteen de bedrijfsauto mee om apparatuur op te halen, heb ik een figurantenoproep geplaatst en mocht ik op twee opnamedagen de cameraman ondersteunen als productieassistent. Als assistent zorg ik op de draaidagen voor het contact met de klant, ondersteun ik de crew, houd ik het tijdschema in de gaten, zorg ik dat alle documentatie op orde is en help ik waar nodig.

Ik kijk er erg naar uit om in de komende tijd nog meer te leren over alle productieprocessen – bijvoorbeeld over de pre-productiefase, waarin je samen met een klant van een idee naar een concept werkt, maar ook wat er allemaal mogelijk is met het budget en de planning die erbij komt kijken. Ook kijk ik uit naar het werken op nieuwe locaties, want de diversiteit daarvan bevalt me goed.

Het mooie van dit vak is dat je vaak op plekken komt waar je normaal niet kan komen. Dit kan bij een evenement zijn, op locatie bij een bedrijf of in een professionele opnamestudio. Elke locatie vereist weer andere vaardigheden en een ander plan van aanpak.

Natuurlijk moet ik de post-productie niet vergeten. Als productieassistent ben ik zelf niet verantwoordelijk voor het editen, hoewel ik dit wel erg leuk vind om te doen. Mijn focus ligt meer op het ervoor zorgen dat het concept goed wordt vertaald naar beeld, zodat de klant en wij als bedrijf tevreden zijn met het eindresultaat.

Ik had me geen beter stagebedrijf kunnen wensen dan Veldkamp Produkties. Alleen al het SX-gebouw bruist van de inspiratie en met zo’n leuk team om me heen verwacht ik hier een hele fijne tijd tegemoet te gaan en veel te leren.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Sietse Van Den Nieuwenhuijzen
    Beantwoorden

    Gaaf David, goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt!!

  • Betsie van Caem
    Beantwoorden

    Mooi David. Respect❤️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.