In Blog

‘Ik zou niet snel zoals Elon wiet roken tijdens een podcast hoor,’ zo trapt Hans lachend het gesprek af. ‘Maar verder zijn er wel veel acties en vooral uitspraken van Elon die mij inspireren en aan het denken zetten.’ Hoe Elon Musk (bekend van zijn rol bij o.a. Tesla, Paypal, SpaceX, Zip2) voor Hans een voorbeeldfunctie uitoefent én welke uitspraken hem bijblijven, lees je hier.

Hans is motion designer bij Veldkamp Produkties. Een ietwat introverte expert die niet graag de voorgrond opzoekt. Behalve… als er een topic ter tafel komt dat zijn vak – of interessegebied – aantikt. Hans: ‘Ik kan me om die reden ook zo goed identificeren met Elon. Hij is net als ik een nerd en een gamer die houdt van techniek. Aan de andere kant durft hij dingen te doen die anderen niet voor mogelijk houden. Niet vanuit een commerciële gedachte, maar vanuit een intrinsieke overtuiging dat het anders kan én anders moet.’

Dat laatste ziet Hans ook bij zichzelf terug, al is het, zoals hij zelf zegt, wel op iets andere schaal. ‘Ik ben ook die tech nerd die dagen achter de pc kan zitten of die opblijft om nieuwe gadgets uit te proberen. Maar als ik ergens echt in geloof, dan sta ik op, neem ik het woord en ben ik niet bang om mijn verhaal, mijn mening, te laten horen. Ook als die afwijkend is van de rest.’

Het gebeurt regelmatig dat er bij Veldkamp Produkties onderwerpen de revue passeren binnen het interessegebied van Hans. Of dat nu gaat om de aanschaf van Apple producten of een nieuwe editset; Hans verdiept zich er graag in. Hem wordt dan ook graag om zijn mening gevraagd, waarna hij deze met veel overtuiging en altijd onderbouwd geeft. ‘Ik ben by far the meest technische persoon hier. Dat is algemeen bekend. Mijn collega’s weten dat ze bij mij terecht kunnen voor een goed doordacht advies. Ik verdiep me diep in technologie en spreek me uit op basis van feiten. Ik kan alles dat ik zeg bewijzen. Op basis van die overtuiging en kennis pak ik van tijd tot tijd die exposure.’

Wiet roken

‘Elon treedt niet zo vaak op de voorgrond, maar als hij dat doet dan is veel van wat hij zegt raak. Meerdere uitspraken en acties van hem zijn mij bijgebleven. Misschien zijn ze niet altijd even handig, maar dat interesseert hem niet. Wat hij zegt is vaak op het randje, maar hij zet daarmee wel de wereld in beweging. Hoe knap is dat? Net zoals het feit dat hij wiet rookte tijdens de podcast van Joe Rogan. Iedereen om hem heen zei: ’Dat kan echt niet.’ Hij heeft er schijt aan en blijft zichzelf. Inspirerend vind ik dat. Welke acties en uitspraken van Elon mij nog meer zijn bijgebleven?’

Acties en uitspraken van Elon die Hans opmerkelijk vindt

Elon start met de verkoop van vlammenwerpers (flamethrowers) om zijn bedrijf ‘The boring company’ te kunnen starten. De tweet die je hiernaast ziet zet Elon hiervoor in. Het verhaal erachter is eigenlijk dat hij alleen maar petjes zou verkopen. Toen deze petjes goed liepen tweette Elon voor de gein dat hij flamethrowers zou verkopen als hij 50.000 petjes had verkocht.

Je begrijpt; die 50k petjes waren al heel snel verkocht.

Elon Musk Flamethrower

De uitspraak: ‘Grote kans dat we in een simulatie leven’ heeft me ook wel aan het denken gezet. Volgens Elon hebben we grote stappen gemaakt met computer games. Vijftig jaar geleden hadden we nog spellen die er uitzagen zoals pong (één van de eerste games gebaseerd op pingpong) terwijl de games van tegenwoordig er al bijna fotorealistisch uitzien. Er bestaat dus een kans dat wij ook in een computerspel leven dat zo realistisch is dat het niet meer van het ‘echte’ te onderscheiden is en dat we dus eigenlijk ‘bestuurd’ worden. Ik vind dit wel een bijzondere gedachtegang.

cybertruck

De lancering van de elektrische cybertruck heeft de autowereld ook aardig op z’n kop gezet. Volgens Elon zien alle pick-up auto’s er precies hetzelfde uit. Daarom kwam Elon met de elektrische cybertruck: een bijna onverwoestbare pick-up auto die relatief makkelijk en goedkoop geproduceerd kan worden door de eenvoudige en strakke vormen. Veel mensen dachten in eerste instantie dat het weer een grap van Elon was, maar al snel bleek het echt te zijn. Ik vind dit boeiend, doordat er eindelijk iemand probeert te innoveren op het gebied van auto design.’

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HitlijstGuus