In Blog

Op zoek naar ontspannende, makkelijk behapbare content om even bij achterover te leunen? Hieronder vind je onze hitlijst van de vijf best bekeken online videoproducties van onze hand. Allemaal serieuze video’s die met overtuiging en passie zijn gemaakt, maar die nu – speciaal voor deze tijd -op een ongecompliceerde manier de revue passeren: namelijk in een lekker kort hitlijstje.

Onze 5 best bekeken online videoproducties (op YouTube en Facebook)

Op 5: Onze Held van Van Helden Relatiegeschenken

Op plek vijf staat de online animatieserie van Van Helden Relatiegeschenken met in de hoofdrol: Held; een charmante, karaktervolle pen met humor. In deze animatiereeks hebben we de hardloper van Van Helden; de balpen, door middel van karakteranimatie tot leven gewekt, waarna hij unieke avonturen beleeft. Onze Held communiceert, in een serie van 6 korte animaties, het tastbare communicatiebereik van ‘relatiegeschenken’. Iedereen houdt van onze Held, dat blijkt ook wel uit de cijfers.

Aantal YouTube en Facebook views: 371.620

Op 4: Introducing Lightyear One

Het voelt inmiddels als een eer om betrokken te zijn bij de lancering van de missie en het merk Lightyear. Met in deze kick-of film een eerste glimp (3d animatie) van de gezinsauto aangedreven door de zon; De Lightyear One. Het leek een haast onmogelijke missie, waarin maar weinig mensen geloofden. Niets is minder waar; de film werd ongekend goed opgepikt door de media. Het werd zelfs de enige integraal uitgezonden commerciële film ooit vertoont in het populaire televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’.

Het doel van deze video was publiciteit genereren en dat is zeker gelukt! Tel bij onderstaande views ook gerust het gemiddeld aantal kijkers van De Wereld Draait Door op (1 miljoen) en voilà; je hebt een video van wereldformaat. Deze video wordt na drie jaar, 145 medewerkers meer én een productielijn in Helmond vandaag de dag nog steeds ingezet door Lightyear om te zeggen: ‘This is why we do what we do…’.

Aantal YouTube en Facebook views: 384.999

Op 3: Instructievideo Hapro dakkoffers

Een dakkoffer als glorieuze hoofdrolspeler? Het kan, zo bewees de zwarte dakkoffer Traxer van Hapro Dakkoffers. Het bleek dat mensen die een dakkoffer willen kopen – of dat net gedaan hebben – niet alleen warmlopen van product- en moodfilms. Ook een echt goede instructievideo blijkt in de gehele buyer journey van toegevoegde waarde. Mensen zien het gemak, het comfort en de praktische inzet voor hun eigen ogen terug, zonder commerciële afleiding. Wil je een product introduceren of meer bekendheid geven? Ga dan eens goed na welk probleem jouw product oplost en hoe. Wie weet vormt dit de basis voor een instructievideo en speelt jouw product binnenkort ook de hoofdrol in een hitlijst productie van Veldkamp Produkties.

Aantal YouTube en Facebook views: 397.491

Op 2: Dit beweegt Brabant

Op de tweede plek staat onze bekroonde en geprezen moodfilm: ‘Dit beweegt Brabant.’ Een prachtige compilatie waarbij in iets meer dan drie minuten de ‘Brabantse beleving’ wordt verbeeld. Na de première op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Provincie Noord-Brabant zette de Provincie de film diezelfde avond nog online op Facebook en YouTube. Deze avond keken hier al ruim 10.000 mensen naar!

Niet alleen heeft deze video een Gouden Reiger gewonnen op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht als beste opdrachtfilm van Nederland in de categorie ‘Kwaliteit & Vakmanschap’. Ook ontvingen we voor de film een Certificaat voor Creative Excellence in de categorie ‘Editing’ en een Silver Screen Award voor beste muziek tijdens het US International Film & Video Festival.

Het geheim van deze film? We zijn acht, negen maanden met de camera getuige geweest van al het noemenswaardige dat er in Brabant gebeurde. We zochten naar dat wat er leeft, hoe dit werd beleefd en hebben dit alles in een monsterlijk ingewikkelde montage samengebracht tot een moodfilm. Geen voice-over, puur beeld en op maat gecomponeerde muziek en sounddesign. Voor deze prachtige regio bleek dit genoeg om lovende reacties van Brabanders over de hele wereld te ontvangen. Trots; dat is het gevoel dat je krijgt bij het kijken van deze video. Kun je nu wel een oppepper gebruiken? Kijk dan deze indrukkwekkende en doeltreffende video.

Aantal YouTube en Facebook views: 1.227.581

Op 1: Koos Konijn Minidisco

Je zult het niet geloven, maar met stip op één en waarschijnlijk nooit meer te evenaren staan de 10 Koos Konijn minidisco video’s die wij in 2009 in opdracht van Roompot Vakanties maakten. Slechts drie ingrediënten staan aan de basis van dit succes: kinderliedjes, dansers én uiteraard Koos Konijn. Voor Roompot Vakanties was het een experiment, dus of we wilde meedenken dit zo eenvoudig mogelijk te doen. Om je een beeld te geven van de eenvoud van deze productie: in één dag hebben we met 1 cameraman tien Koos Konijn liedjes opgenomen en in twee dagen gemonteerd. Uiteraard staan deze video’s al een lange tijd online, wat je uiteraard terugziet in het aantal views, maar toch… 
Niemand had destijds bedacht dat het zo’n hit zou worden. Inmiddels kent menig ouder de liedjes en dansjes ook uit hun hoofd. Bovendien zal het onze hitlijst waarschijnlijk voor altijd blijven aanvoeren met nu meer dan 13 miljoen views voor de 10 Koos Konijn Minidisco video’s.

Dus, heb je nog kleine kinderen thuis en wil je zelf thuis aan het werk? Zet dan deze video’s aan en je kinderen zijn gegarandeerd een tijdje zoet.

Aantal views: 13.185.826

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Video marketing CoronaElon Musk