In 5 vragen aan, Blog

Voor 5 studenten van Arie Muller, docent Video aan De Eindhovense School, kwam dit jaar hun droom uit: zij mochten een projectstage lopen bij Veldkamp Produkties. En niet zomaar een stage… Helpen met onze Making-Of De Bende van Oss! Hiervoor waren wij bij de draaidagen aanwezig van de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival.  Wij spraken met Arie over audiovisuele studenten, stagelopen en zijn ervaring met ons bedrijf.

Arie, je bent al 3 jaar lang docent Video aan De Eindhovense School. Hoe ben je bij die baan terechtgekomen?

Ik werkte bij Brabant10 en was toe aan iets nieuws.  Ik zat al in de raad van advies van De Eindhovense School. Toen ik hoorde dat ze een docent nodig hadden heb ik gesolliciteerd. Roepen dat het anders moet is één. Het echt mee aan willen pakken is een tweede! Ik heb het geweldig naar mijn zin en krijg ook alle ruimte. We hebben niet mis te verstane ambities:  belanden in de top 3 van allerbeste AV opleidingen in Nederland! Voor minder ga ik (en de school) ook niet. Wat je doet, doe je goed of niet: simpel!

Wat is de belangrijkste les die je aan de audiovisuele studenten leert?


Vakmanschap! Beheers je technieken. Leer kijken en vooral lever goed werk. Geen compromissen maar gaan voor je eindproduct. Zorgvuldigheid vanaf het eerste moment. Niet denken ‘dat werken we wel bij tijdens de montage’.

Hoe belangrijk is een stage voor studenten in de film- en televisiebranche?

Erg belangrijk. Hoewel we proberen op school een ‘beroepsomgeving’ te simuleren, is de praktijk wezenlijk anders. Dan gelden er andere regels en afspraken. Men krijgt ook een kijkje hoe het er echt aan toe gaat. En dat het een vak is voor doorzetters.

Wat is volgens u de grootste les die de 5 studenten bij Veldkamp Produkties hebben geleerd?

Dat men eerder en beter moet communiceren als zaken niet lopen zoals verwacht. Studenten blijven soms te lang aanrommelen. Dat kan niet als er deadlines zijn. Dus naast de vakinhoudelijke aspecten is het onderdeel van de werkhouding erg belangrijk geweest. Soms ‘knalt’ het even maar dat is dan snel weer vergeten

Wat is uw ervaring met Veldkamp Produkties als stageplaats voor de studenten?

Een warm nest. Waar begenadigde vakmensen zitten, die ondanks de drukte tijd nemen om uitleg te geven. De betrokkenheid van de mensen van Veldkamp zorgt voor een heerlijke sfeer binnen het bedrijf. Geen pedante baasjes! Gewoon dat heerlijke ‘wij’ gevoel. Dat is geweldig en waarderen wij als De Eindhovense School enorm. Veldkamp doet het daarom super goed. Want je mag best met je bolleke in de wolken zitten met zo’n geweldig bedrijf maar Jeroen (Veldkamp) staat altijd met zijn beide beentjes op de vloer.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.