In Blog, VP Nieuws

Hoe vaak krijg je de mogelijkheid om een making-of te maken rond een nieuwe Nederlandse speelfilm? Normaal bekijk je het één keer op de dvd. Vaker is ook niet nodig, want het zijn meestal toch maar de originele filmbeelden met een kort interview er onder van de regisseur of acteurs. Wij pakken dat anders aan. In een 6 delige serie rond de Bende van Oss geven we je echt een kijkje in de keuken. Wij willen tenslotte verhalen vertellen en zorgen dat onze producties een meerwaarde hebben.

Maar ja, dan moet je die belofte wel waarmaken. En een uur voor de presentatie tegenover de producent en de regisseur van de film en de omroep die de serie uitzendt, krijg je toch een beetje klamme handen. Is dat item wel zo leuk als wij bedachten? Is de serie wel één geheel? Missen we niet iets? Zelf heb je zo dicht op het project gezeten dat het moeilijk is het materiaal oprecht te beoordelen.

Een kwartier voor de presentatie staat de regisseur van de film voor de deur. Even later schuift de hoofdredacteur van Omroep Brabant aan. Een gezellig, sociaal gesprek neemt de spanning iets weg, maar dan moet je toch echt met de billen bloot. De lamellen worden gesloten en het licht gedoofd. Nog één druk op de knop.

De muziek knalt er in, de beelden schieten voorbij. We zijn begonnen. De sfeer is goed. Er wordt gelachen op de juiste momenten, met aandacht geluisterd en meegetikt op de muziek. “De kijker” vermaakt zich. Al voor je het weet zijn de afleveringen afgelopen en blijft de smaak naar meer hangen. De eindredacteur is enthousiast en de regisseur complimenteert ons met de keuzes en de beelden.

Zonder originele beelden van de film te gebruiken en het verhaal te verklappen geven wij een mooi, eerlijk en oprechte inkijk in het proces. We hebben onze belofte weer ingelost! Heerlijk.

Vanaf zaterdag 20 augustus is Making-of De Bende van Oss te zien op Omroep Brabant. De film zelf gaat 29 september in première tijdens het Nederlands Filmfestival en ook daar doen wij verslag van! Kijken dus!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.