In 5 vragen aan, Blog

Productmanager Hugo Molleman van Tiger Products weet alles over monteren zonder boren. Nu moest de rest van Nederland, maar ook o.a. Noorwegen, Duitsland, Spanje en Frankrijk dat ook nog weten! Hiervoor heeft Tiger de ‘Tigerfix’ video bij Veldkamp Produkties laten maken. Binnenkort te zien in winkels van bovenstaande landen, nu al op onze website.

Waarom de keuze voor video binnen uw organisatie?

De introductie van een nieuw product, vooral wanneer een uitgebreide uitleg noodzakelijk is, vraagt om gerichte communicatie. Visualiseren is dan de meest effectieve oplossing.

Waarvoor gebruikt u de films?

De films zijn in eerste instantie bedoeld ter ondersteuning van productinformatie in het schap. Als A-merk wordt het steeds moeilijker om op de winkelvloer het merk te promoten. Retailers zijn in toenemende mate terughoudend in merkenpresentaties en leggen meer en meer de nadruk op huismerken. Door instructiefilms op ‘point of sale’ in te zetten wordt niet alleen productinformatie gecommuniceerd maar geeft dit tevens de mogelijkheid lading te geven aan je merk.

Waar worden de films vertoond?

Naast vertoning als ‘point of sale’ worden de films ook op internet ingezet.

Wat is het effect van de films?

In eerste instantie is de film bedoeld als instructiefilm: “er is een oplossing voor mijn (latent) probleem”. In geval van Tigerfix moet dit niet alleen leiden tot de verkoop van het product zelf maar, belangrijker nog, tot de verkoop van meer badkameraccessoires. De eenvoudige bevestigingstechniek en het niet meer hoeven boren in de tegels is ontwikkeld met het doel dat de consument een product van Tiger verkiest boven dat van de concurent. 

Wat is uw ervaring met Veldkamp Produkties?

Tiger heeft vooral gekozen voor samenwerking met Veldkamp Producties vanwege hun input waar het gaat om ideeën en een pragmatische wijze van uitvoering. De offerte gaf niet alleen een duidelijk beeld van de kosten maar tevens een visie m.b.t. hoe de de inhoud er uit zou moeten zien. Dit laatste heeft Tiger goed geholpen om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.