In Behind the scenes, Blog, VP Nieuws

De laatste tijd ben ik veel in het ziekenhuis. Niks ernstigs gelukkig, het is puur voor werk. Veldkamp Produkties is namelijk bezig met verschillende informatieve operatiefilms en een wervingsfilm voor artsen in opleiding! Vooral de laatst genoemde is erg bijzonder.

Een belangrijk vereiste voor de film is dat het enthousiasmeert en persoonlijk is, maar wel op een creatieve manier. Niet standaard de mogelijkheden van het ziekenhuis laten zien, aangevuld met een verkooppraatje van een medewerker en een exterieur. Nee, het moet de kijker raken. Persoonlijke verhalen en karakteriserende beelden zijn het uitgangspunt.

Nu maken we vaker een portret van personen, maar nog nooit in een ‘verlaten’ ziekenhuis. Terwijl men vertelt over hun drijfveer om te werken bij het Catharina Ziekenhuis Eindhoven (CZE) zien wij ieder op een eigen afdeling. De ruimtes zijn verlaten en spannend uitgelicht: het is een mooi decor voor persoonlijke ervaringen.

Om een ziekenhuis zo te laten zien, zonder hectiek of patiënten en andere mensen, is bijzonder. Buiten dat, geloven wij dat de gedachte van de kijker sterker is dan welk shot dan ook. Als je de gedachte van de kijker maar op de juiste manier prikkelt!

De climax van de film is verrassend te noemen. Natuurlijk is het mooi om de drie portretten samen te laten komen, maar in wat voor setting? Gelukkig weet het ziekenhuis zelf ook waar de artsen in opleiding naar uit kijken: de vrijdagmiddag krokettenlunch! Een heerlijk ontspannen moment waar alleen artsen in opleiding mogen komen. Een geweldige climax met anekdotes van de geportretteerden. En natuurlijk kan een exterieur van het ziekenhuis niet ontbreken… Maar dan wel bij nacht!

Voor mij wordt het een bijzondere film, mede door de medewerking van de betrokken mensen van het ziekenhuis. Het is fijn als mensen openstaan voor nieuwe ideeën en durven af te wijken van de gebaande paden. En het werkt ook nog!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.