In Behind the scenes, Blog

Op dit moment is Veldkamp Produkties bezig met een corporate moodfilm voor STARR Trading Europe. Een bedrijf dat jaren lang ervaring heeft in het creëren van verblijfsbeleving in vakantieparken, resorts en hotels. Werkend vanuit bepaalde thema’s en een voorselectie, ontzorgt STARR de eigenaar door de gehele inrichting voor haar rekening te nemen. Van ontwerp tot turn-key oplevering. STARR ziet het bezitten van een vakantiehuis niet als een droom, maar als een weloverwogen investering! Met zoveel mogelijk rendement.


Dat opende bij mij de ogen. Net als veel andere mensen zie ik het bezitten van een vakantiehuis als een droom. Maar wat als ik het zie als een belegging? Wat als ik er mijn oude dag mee kan voorzien? Met dit als uitgangspunt is het concept en later het script ontwikkeld. Met prachtige shots tonen wij de inventaris van vakantiehuizen. Afgewisseld met quotes van twee ervaringsdeskundigen.

Voor de opnames hebben we een recent opgeleverd vakantiepark gekozen. Alles ziet er perfect uit. Omdat we twee opnamedagen hadden, bleven we overnachten. En dat is geweldig, zeker wanneer je ’s morgens wakker wordt en Koos Konijn rond ziet rijden!


De opnames liepen voorspoedig en de geïnterviewden vertelden precies wat we wilde horen. Daardoor stond de montage ook vrij snel. Hoewel alles volgens script is gedraaid, blijft het altijd spannend wanneer de klant de eerste versie komt bekijken. Tijdens deze offline presentatie wordt er kritisch gekeken naar de film. Natuurlijk is de eerste algehele indruk veel zeggend, maar de details moeten ook kloppen. Het voelt toch een beetje als dat je met de billen bloot gaat.

Na de socialtalk en een korte inleiding starten wij de film. De lamellen gaan dicht, de lampen uit en het geluid op prettig. De eerste keer dat we de film kijken blijft het doodstil. Maar is dat goed of niet? De film eindigt en de lampen gaan aan. Wat is de eerste indruk?


Reactie STARR: “Is dit echt? Wat ongelooflijk mooi. Het lijkt wel animatie.” Ook de inhoud is helemaal goed. Met het bespreken van de puntjes op de i sluiten we de presentatie af.

Nu zijn we druk met de laatste hand, maar één ding is zeker: de film is helemaal te gek. Binnenkort te zien op onze website, dus houd het in de gaten!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.