In Behind the scenes, Blog, Techniek, Tips

Zo zie je maar weer dat het video(grafisch)-landschap erg snel verandert! Vorig jaar werden we op het IBC (International Broadcasting Convention) platgegooid met de 3D-schermen en camera’s, dit jaar kon ik de 3D-tv’s op één hand tellen en was het de beurt aan 4- en 8k schermen en om zoveel mogelijk frames in één seconden te proppen.

Blackmagic
De IBC was weer groots opgezet en er waren dan ook veel partijen aanwezig zoals, Sony, Panasonic, Adobe, RED, etc. Ook was Blackmagic er. Zij gooien hoge ogen met een nieuwe camera, aangezien je voor $3.000 niet alleen een goede camera koopt, maar je er ook nog eens software bij krijgt van t.w.v. $1.300.
En niet zomaar software, maar Blackmagic DaVinci Resolve, een software-pakket dat al sinds 1984 wordt gebruikt door de beste coloristen over de hele wereld. Blackmagic liet hiervan de nieuwste versie (9.0) zien op de beurs.

NHK
Tevens was er een “Future Zone”, hier werden producten van de toekomst getoond, waaronder de NHK camera van Hitachi. Dit is een camera die op een resolutie van 7680 x 4320 (oftewel Ultra-High Definition) schiet. Ze lieten de 100 meter sprint van de afgelopen Olympische spelen zien op een 80” televisie, deze sprint was opgenomen op deze NHK.

Cinema4D
Maxon was ook aanwezig, voornamelijk bekend van het 3D-software pakket Cinema4D. Zij hebben ook nieuwe versie gelanceerd, namelijk R14, met nieuwe features zoals “digital sculpting” en “Enhanced camera tools”.

Adobe
Zoals ik al zei was Adobe ook van de partij met hun CS6 pakket en ik had verwacht dat we er niets nieuws aan zou treffen, aangezien het CS6 pakket al een aantal maanden uit is. Toch hebben ze mij verrast met Adobe Anywhere. Hiermee kan je met verschillende mensen tegelijk via het netwerk of cloud aan 1 montage werken. Nu lijkt dit niet zo groundbreaking, maar het mooie is dat met een speciale techniek je niet de beelden eerst hoef te downloaden naar jouw locale machina, maar dat dit allemaal in de cloud/server gebeurt. Dit product van Adobe wordt pas in 2013 gelanceerd, erg interessant om in de gaten te houden dus.

Verder…
Er is gewoon te veel te zien op de IBC en we hebben dus lang niet van alles kunnen “proeven”, maar het is mooi om te zien dat de industrie nog steeds volop in beweging is en dat het op alle vlakken innoveert, en voor ons inspireert!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.