In 5 vragen aan, Blog

Linda-ToetIn onze ‘5 vragen aan’ blog stellen we onze opdrachtgevers 5 vragen over de productie die wij voor hen geproduceerd hebben. Dit keer het woord aan Linda Toet, communicatieadviseur bij RAV Brabant Midden-West-Noord. 

Hoe zijn jullie bij Veldkamp Produkties terecht gekomen?

De GGD Hart voor Brabant heeft in het verleden al een aantal films laten maken door Veldkamp Produkties. Bij de film over de rol van de schoolarts was ik zelf ook betrokken. Toen ik de overstap maakte naar de RAV was het voor mij niet meer dan logisch om ook nu weer in zee te gaan met Veldkamp.

Hoe hebben jullie de film(s) ingezet binnen jullie organisatie?

We hebben veel verschillende communicatiemiddelen om informatie over onze organisatie te delen, bijvoorbeeld de website, folders, een app en social media. Maar we hebben er de afgelopen jaren bewust voor gekozen om ook een aantal films te maken. Met dit medium kunnen we in een kort tijdsbestek uitleggen wie we zijn, wat ambulancezorg inhoudt, hoe we werken en waarom. De films laten we zien op de website, maar ook tijdens evenementen, zoals beurzen, open dagen en bedrijfspresentaties. De nieuwste film, een beeldende vertaling van het veiligheidsbeleid van de RAV, hebben we gemaakt voor onze medewerkers. Toch diende deze film ook als “openingsact” tijdens een symposium over patientveiligheid. Hierbij waren veel van onze collega-RAV’s en ketenpartners aanwezig.

Hoe heb je de samenwerking met Veldkamp Produkties ervaren?

Ik ben erg tevreden over Veldkamp, dat is ook de reden dat we inmiddels een serie films met hen hebben gemaakt. Veldkamp kenmerkt zich door hoogstaande kwaliteit, korte lijnen, een vertrouwd gevoel, meedenken met de klant en het nakomen van afspraken. Maar ook snel kunnen schakelen als het nét iets anders loopt dan normaal. Onze eerste film draaiden we met winters weer. Toen ik op het laatste moment besloot om de opnamen te cancelen in verband met de situatie op de weg, paste Veldkamp zich naadloos aan en kwam met alternatieven. Zo ben ik zelf ook en daar hou ik van.

Wat is je het meest bijgebleven van de draaidagen? 

Het team van Veldkamp beheerst de kunst om naadloos op te gaan in de omgeving. En om degene voor de camera een vertrouwd gevoel te geven. Er is eerst tijd voor een kennismaking, pas daarna is het tijd voor actie! Regisseur Edwin stelt mensen snel op hun gemak. Doordat het lijkt alsof het gewoon een gesprek tussen twee personen is, merk je dat mensen snel vergeten dat ze tegelijkertijd gefilmd worden. Omdat achter de schermen alles goed voorbereid is, verlopen de draaidagen ook soepel. Wel met een vooraf opgesteld tijdschema, maar niet in een strak keurslijf waardoor er altijd ruimte blijft voor improvisatie.

Hebben de video’s hun doel bereikt? 

Doelstellingen van onze RAV zijn onder andere: open en transparant zijn, een laagdrempelige organisatie met betrokken medewerkers. Deze doelstellingen passen prima bij het inzetten van films, waarin onze medewerkers steeds een belangrijke rol vervullen. Kortom: de films stralen uit wie we zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze films hun doel hebben bereikt. Zeker ook door de reacties die we hierop krijgen. Bijkomend voordeel is dat films tegenwoordig makkelijk te delen zijn met anderen. Dat zien we terug aan het aantal weergaven op Youtube: de films (inclusief de losse onderdelen) zijn inmiddels al bijna 15.000 keer bekeken op ons kanaal.

Wat ik nog even kwijt wil:

De aanpak van Veldkamp is top, van het eerste oriënterende gesprek tot aan, sterker nog, tot na de afronding van de film. Het Veldkamp team levert maatwerk dat continu van hoog niveau is. Denk je eraan om een film te laten maken over je organisatie of product? Neem dan zeker ook contact op met Veldkamp Produkties!

Bekijk hieronder een van de films die we voor RAV hebben geproduceerd:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.