In Tips

Content marketing is tegenwoordig een populaire term, die we vaak terug zien komen in de videomarketing. Hieronder leg ik dit in een notendop uit.
Het woord zegt het eigenlijk al, bij ‘content’ marketing ligt de nadruk op de inhoud van je marketinguitingen. Er wordt een andere invulling aan gegeven dan dat je van de ‘traditionele’ marketing gewend bent. Bij traditionele videomarketing staan vaak de producten en diensten van een aanbieder centraal: De consument krijgt informatie over het product en wordt aangespoord het te kopen. Consumenten zitten hier vaak helemaal niet op te wachten en zijn tegenwoordig heel makkelijk in staat om dergelijke videocommercials te vermijden. Ze installeren ad-blockers op hun pc, spoelen reclameblokken op digitale televisie gewoon door en op je social media tijdlijn scroll je de video-advertenties gemakkelijk uit beeld.  Oftewel, als mensen je commercial niet willen zien, dan doen ze dat ook niet.

Daarom draait het bij content marketing om het inzetten van content die relevant, waardevol of entertaining is voor jouw doelgroep. Je moet ervoor zorgen dat mensen jouw video willen zien (om wat voor reden dan ook) en beter nog: hem zelfs gaan delen! Om hiervoor te zorgen moet je precies weten waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. Waar ligt de interesse en behoefte? Zorg ervoor dat jouw content hierbij aansluit. De kunst is vervolgens om relevante videocontent te bedenken en deze te koppelen aan jouw product of merk. De kijker moet de content dermate waarderen, dat ze jou merk of product ook gaan waarderen! Dit resulteert in videoadvertenties, waarin soms pas in het laatste shot zichtbaar wordt wie de afzender van de video is, of waarin alleen het logo in de hoek hiernaar verwijst.

Hieronder een aantal voorbeelden van content marketing:

Ariel 3IN1PODS – nationale televisiecommercial

In deze televisiecommercial geeft Ariel de kijker advies over het opbergen van (Ariel 3IN1PODS) wasmiddel, ivm de veiligheid van kinderen. Er wordt niet gesproken over de werking van het wasmiddel of over hoe handig het is. Op deze manier krijgt Ariel waardering, want het is bezig met de veiligheid van de kinderen van de consument.

Karwei – klusvideo’s op youtube

Bouwmarkt Karwei speelt door middel van klusvideo’s goed in op de interesse van hun klanten. Mensen die online zoeken naar hoe ze een terras moeten aanleggen (relevante informatie) komen uit bij de instructievideo van Karwei. Karwei geeft meteen de oplossing en op deze manier bindt de consument zich aan de bouwmarkt.

Mentos – Contact maken is simpel, met een beetje hulp.

Bij deze video gaat het om contact maken met elkaar. Een aantal volwassen zijn op pad gestuurd met de opdracht om vrienden te maken, maar worden geholpen door kinderen die vertellen wat ze moeten zeggen. Want wie zijn er nu beter in vrienden maken dan kinderen? Oftewel contact maken met een beetje hulp, van Mentos.

Bol.com – Muismatten uitklopper

Bol.com spreekt in deze video direct de doelgroep aan, de studenten. Als student heb je veel kosten (o.a. je schoolboeken) en vaak maar weinig geld. Hier speelt bol.com goed op in door studenten de mogelijkheid te geven om hun studieboeken (gekocht via Bol.com) in een uur terug te verdienen door een nogal apart ‘bijbaantje’…

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.