In Blog, Inspiratie, overig

Ondanks dat het momenteel lekker druk is op kantoor, wist ik afgelopen week een klein gaatje te vinden in mijn agenda. Een mooi moment om inspiratie op te doen op Strijp-S tijdens de Dutch Design Week. Het toeval mocht zo zijn dat er op dat moment ook een Adobe Creative Jam bezig was in het SintLucas. Een mooie bijkomstigheid want ook het nieuwe gebouw van Sint Lucas had ik nog niet van binnen gezien.

SintLucas

Adobe Creative Jam

Enthousiast ben ik afgelopen vrijdag op pad gegaan naar het SintLucas. Daar aangekomen kwam ik oud-stagiaire Hanneke tegen die mij met plezier een rondleiding wilde geven door het SintLucas. Wat een gaaf gebouw hebben zij! Oude en nieuwe elementen worden mooi in elkaar verweven (want SintLucas zit in een oud Philips gebouw) en de school beschikt over top faciliteiten! Hadden ze dat maar in mijn studietijd 🙂

Na de rondleiding was de Adobe Creative Jam al in volle gang. Een aantal studenten hadden een opdracht gekregen en waren ijverig aan de slag gegaan in Photoshop. Gezien ik vooral voor de sprekers kwam en ik nog meer van de Dutch Design Week wilde zien was dit een mooi moment om de rest van Strijp-S, vol met DDW-kraampjes, te bekijken. Wat was er veel te zien!

DDW2016

Business Case

Terug op het SintLucas begon spreker Bart Nederveen, Digital designer van het bedrijf IN10, aan zijn keynote; een business case voor Eindhoven Airport.

Eindhoven Airport had IN10 gevraagd om de letterlijke klantreis van de reizigers zo eenvoudig en prettig mogelijk te maken, om zo de nieuwe positionering van Eindhoven Airport te laden en uit te dragen. Dit hebben ze voor elkaar gekregen door samen met de luchthaven ‘Always Easy’ te ontwikkelen. ‘Always easy’ is een duidelijk positionering met een mooie en strakke vormgeving die in heel het bedrijf is doorgevoerd. Zo vind je ‘Alway Easy’ niet alleen terug op de luchthaven zelf, maar ook op de website en de mobiele app.

SintLucas (2)

De business case was erg leuk en interessant om te zien hoe zo’n positionering tot stand komt. Helaas was het na deze korte maar interessante uurtjes alweer tijd om terug naar kantoor te gaan. Daar kon ik met nieuwe inspiratie weer aan de slag!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.