In 5 vragen aan, Blog

In onze ‘5 vragen aan’ blog stellen we onze opdrachtgevers 5 vragen over de productie die wij voor hen geproduceerd hebben. Dit keer het woord aan Jori Verdijk die als online marketeer bij Van Helden Relatiegeschenken verantwoordelijk is voor alle online uitingen; van het up-to-date houden van de website, tot het beheren van marketing- en communicatiekanalen als Adwords en Facebook. Sinds april 2015 produceerden we voor Van Helden al 5 animatievideo’s waarin de vrolijke ‘Held’ centraal staat.

Waarom is er gekozen voor animatievideo’s als communicatiemiddel?

van-heldenRelatiegeschenken willen nog wel eens een stoffig imago hebben, terwijl ze voor veel bedrijven juist een sterk en betaalbaar marketingmiddel kunnen zijn – ook in de 21e eeuw. Door middel van een serie animatievideo’s wilden we laten zien dat wij ook echt wel met de tijd meegaan en daarnaast bedrijven met een korte, duidelijke boodschap overtuigen van de kracht van een bedrukt relatiegeschenk. Twee vliegen in één klap, dus!

Hoe worden de animatievideo’s ingezet?

We willen de video’s zoveel mogelijk aan onze klanten, prospects en websitebezoekers laten zien, zodat ook zij overtuigd raken (of blijven) van de kracht van relatiegeschenken. Daarnaast worden de animatievideo’s als pre-roll advertentie ingezet op YouTube in Nederland en België. Elke video heeft daarom een Vlaamse en Nederlandstalige variant.

Welk resultaat hebben de films gehad?

Bij elkaar zijn de video’s in Nederland en België bijna 300.000 keer bekeken. Dat heeft zeker bijgedragen aan de naamsbekendheid van Van Helden, maar ook interesse opgewekt in onze diensten bij een doelgroep die we hiervoor minder goed wisten te bereiken. Daarnaast is de hoofdrolspeler, Held, onze officieuze mascotte geworden die op veel meer uitingen terug komt. Daardoor zijn we als relatiegeschenken leverancier herkenbaarder geworden.

van-helden-festivalWat waren de reacties op de films?

Erg positief! Van zowel onze eigen medewerkers als klanten en zakelijke relaties hebben we veel leuke reacties gekregen. Zowel over Held en de animatiestijl als de manier waarop onze boodschap krachtig en duidelijk in de video’s wordt  overgebracht.

Hoe hebben jullie het productieproces ervaren?

Zeer positief. Er is altijd duidelijke, eerlijke communicatie en snel schakelen is geen probleem gebleken.

Wat ik nog even kwijt wil:

Laat je niet tegenhouden door een gebrek aan ideeën. Bij Veldkamp zien ze zo een berg aan mogelijkheden voor je video’s!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.