In Blog

Met onze film ‘Creating Opportunities’, gemaakt in opdracht van en samenwerking met SiNTLUCAS zijn we finalist op het New York Festivals World’s Best TV & Film in maarliefst 2 categorieën: Attitudinal Training en Editing. Het New York festivals is ‘s-werelds grootste competitie van opdrachtfilms ter wereld. Uit meer dan 50 landen zijn zo’n 1000 opdrachtfilms en televisieproducties ingezonden. In de categorie Attitudinal Training zijn in totaal 9 films finalist. Andere finalisten zijn 5 films uit de UK, 2 uit Rusland en 1 uit Denemarken. In de categorie Editing zijn in totaal 5 films finalist. Andere finalisten zijn o.a. ESPN (USA) en The Walt Disney Company Europe.

New York Festivals World's Best TV & Film Medals

Per categorie maken we kans op een bronzen, zilveren of gouden ‘World Medal’. De bekendmaking en uitreiking van de Awards vindt plaats op dinsdag 21 april op de NAB Show in Las Vegas. De grootste professionele elektronica- en entertainment beurs van de wereld.

Beste van Brabant?

Naast mogelijk de beste van de wereld zijn we met deze film ook genomineerd voor ‘De Bonk’, de prijs voor beste communicatiewerk uit Brabant in de categorie ‘Beeldcommunicatie”. In totaal zijn 6 films genomineerd. Op 2 april vindt de bekendmaking en uitreiking plaats.

Bijna beste van Nederland in 2019

Deze film won ook de tweede prijs op de Avond van de Opdrachtfilm / Gouden Reiger 2019. De competitie voor beste opdrachtfilms gemaakt in Nederland. Het jurycommentaar:

“Een indrukwekkende video, die de aandacht meer dan vasthoudt. Hoe anders zou de onderwijswereld er uit zien als iedere school wat beter na zou denken over hun eigen profilering. Na het zien van deze video wil iedere jongere met creatieve aspiraties naar het SiNTLUCAS, is de overtuiging van de jury. De samenwerking met de (ex)studenten van de school bij de productie van de video maakt dat gevoel alleen maar sterker en zorgt voor een breed draagvlak binnen de school. Zo is de video een instant ‘deelsucces’ op sociale media. Prachtig gemaakt, kunstzinnig, creatief en zeer effectief!” Amsterdam, 1 november 2019

Over de Film ‘Creating Opportunities’

Deze film is een audiovisuele weergave van de kernwaarden en cultuur van SiNTLUCAS. Een Nederlandse kunstacademie met opleidingen gericht op de creatief-technische sector en 1 van de weinige middelbare beroepsopleidingen in Nederland op het gebied van design, creatieve technologie en vakmanschap. In eerste instantie hadden we de opdracht voor deze film niet aangenomen; we wilden geen film maken voor een creatieve onderwijsinstelling die zelf filmmakers opleidt met alleen externe en ingevlogen professionals. We wilden deze film alleen maken met (voormalige) filmstudenten en docenten van de opleiding. Gelukkig stemde de school ermee in. Maar dit betekende wel dat het productieproces 3 keer zo lang was, 3 keer zo ingewikkeld en intensief. Maar daarom is de betrokkenheid en daarmee het draagvlak voor de film, de school zelf en (oud-) studenten enorm. De film heeft een grote impact gehad binnen en buiten de school, wordt breed gedragen binnen de school en wordt actief gedeeld. Een film die op een indrukwekkende en creatieve manier laat zien waar SiNTLUCAS voor staat; aan het front van creatieve geesten.

Titel: Creating Opportunities (1’05 minuten)
Opdrachtgever: SiNTLUCAS
Categorieën: Attitudinal Training en Editing

Naast de 2 finalisten plaatsen in de categorieën Attitudinal Training en Editing zijn we ook 2x finalist in de categorie ‘Public Relations & Social Engagement’ met de films ‘Brabant Region’, geproduceerd in opdracht van en in samenwerking met Team Brabant Branding van de Provincie Noord-Brabant en de film ‘Change the Inevitable’, geproduceerd in opdracht van en in samenwerking met Team BrabantDC van de Provincie Noord-Brabant. Daarmee zijn alle 3 de producties die wij in gestuurd hebben finalist in 4 categorieën. Een uitzonderlijke prestatie.

Op de website van het New York Festivals World’s Best TV & Film vind je alle informatie over de award show, de competitie en de finalisten. Hopelijk vallen we ook dit jaar in de prijzen, net als in 2018, toen we voor de film ‘We Bring High Tech To Life’ voor Sioux Technologies, samen met opdrachtgever Mark Hoevenaars, de Bronze World Medal in Las Vegas in ontvangst mochten nemen Link invoegen!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Doorlooptijd van een videoproductie