In Blog

Met onze film ‘Brabant Region’, gemaakt in opdracht van en samenwerking met Team Brabant Branding van de Provincie Noord-Brabant zijn we finalist op het New York Festivals World’s Best TV & Film in de categorie Public Relations & Social Engagement. Het New York festivals is ‘s-werelds grootste competitie van opdrachtfilms ter wereld. Uit meer dan 50 landen zijn zo’n 1000 opdrachtfilms en televisieproducties ingezonden. In de categorie Public Relations & Social Engagement zijn in totaal 15 films finalist. Bijzonder is dat we in deze categorie ook strijden tegen onszelf. Met de film ‘Change the Inevitable’, geproduceerd in opdracht van BrabantDC, zijn we ook in deze categorie finalist. Andere finalisten zijn o.a. ZDF (Duitsland) en The Walt Disney Company Europe.

New York Festivals World's Best TV & Film Medals

Per categorie maken we kans op een bronzen, zilveren of gouden ‘World Medal’. De bekendmaking en uitreiking van de Awards vindt plaats op dinsdag 21 april op de NAB Show in Las Vegas. De grootste professionele elektronica- en entertainment beurs van de wereld.

Over de Film ‘Brabant Region’

De typisch Brabantse bescheidenheid en de nuchtere manier van denken vormen de basis voor deze film. Dat, gecombineerd met de vele (inter)nationale successen die mensen en projecten uit Brabant hebben, vormt de verhaallijn van de film. De film toont indrukwekkende, internationale successen gemaakt in Brabant, ondersteund door een ’tongue in cheek’ voice-over die conflicteert met de high-end sfeerbeelden van deze succesvolle projecten en mensen. Waar de voice-over hierover vertelt, houdt hij het in plaats van er vol trots over te vertellen, juist heel klein en nuchter en laat hij het oordeel over aan de kijker. Een uitdagende, verhalende manier voor de internationale doelgroep, die bestaat uit toekomstige buitenlandse bedrijven, overheden, partners en investeerders in Brabant met een specifieke focus op China en Duitsland. Daarom werd deze vertelvorm eerst getest bij de doelgroep door middel van een visualisatie van het concept. Hierdoor konden we kleine tekstuele wijzigingen in het script doorvoeren die beter werkten voor de specifieke doelgroep. De heer Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Brabant, toont deze film met succes wanneer hij op een buitenlandse handelsmissie is. De film is binnen enkele weken duizenden keren bekeken op diverse social media kanalen.

Titel: Brabant Region (1’22 minuten)
Opdrachtgever: Team Brabant Branding Provincie Noord-Brabant
Categorie: Public Relations & Social Engagement.

Deze productie won ook de tweede prijs op de Avond van de Opdrachtfilm / Gouden Reiger 2019. De competitie voor beste opdrachtfilms gemaakt in Nederland. Het jurycommentaar:

“Het afwisselend gebruik van krachtige en grootse beelden in combinatie met de muziek zorgen voor een fijn tempo in de film. Het concept is creatief en kwalitatief sterk, waardoor de internationale insteek op een pakkende manier de sterke kanten van Brabant toont. De trots op berhaalde successen komt goed over bij de kijker. De knipoog en humor waarmee de film start komen regelmatig terug via de voice-over en houden de aandacht vast.” Amsterdam, 1 november 2019

Naast de 2 finalisten plaatsen in de categorie Public Relations & Social Engagement op het New York Festivals World’s Best TV & Film zijn we ook finalist in de categorieën ‘Attitudinal Training’ en ‘Editing’ met de film ‘Creating Opportunities’. Deze film produceerde we in opdracht van en in samenwerking met SiNTLUCAS. Daarmee zijn alle 3 de producties die wij in gestuurd hebben finalist in een categorie, waarbij we met 1 film zelfs finalist zijn in 2 categoriën. Een uitzonderlijke prestatie.

Op de website van het New York Festivals World’s Best TV & Film vind je alle informatie over de award show, de competitie en de finalisten. Hopelijk vallen we ook dit jaar in de prijzen, net als in 2018, toen we voor de film ‘We Bring High Tech To Life’ voor Sioux Technologies, samen met opdrachtgever Mark Hoevenaars, de Bronze World Medal in Las Vegas in ontvangst mochten nemen.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4K VideoThuis werken