In Blog

Met onze film ‘Change the Inevitable’, gemaakt in opdracht van en samenwerking met Team BrabantDC van de Provincie Noord-Brabant zijn we finalist op het New York Festivals World’s Best TV & Film in de categorie Public Relations & Social Engagement. Het New York festivals is ‘s-werelds grootste competitie van opdrachtfilms ter wereld. Uit meer dan 50 landen zijn zo’n 1000 opdrachtfilms en televisieproducties ingezonden. In de categorie Public Relations & Social Engagement zijn in totaal 15 films finalist. Bijzonder is dat we in deze categorie ook strijden tegen onszelf. Met de film ‘Brabant Region’, geproduceerd in opdracht van Team Brabant Branding van de Provincie Noord-Brabant, zijn we ook in deze categorie finalist. Andere finalisten zijn o.a. ZDF (Duitsland) en The Walt Disney Company Europe.

New York Festivals World's Best TV & Film Medals

Per categorie maken we kans op een bronzen, zilveren of gouden ‘World Medal’. De bekendmaking en uitreiking van de Awards vindt plaats op dinsdag 21 april op de NAB Show in Las Vegas. De grootste professionele elektronica- en entertainment beurs van de wereld.

Over de Film ‘Change the Inevitable’

De film is een teaser voor het Creativity World Forum 2019 (CWF2019) in Brabant, voor het eerst vertoond tijdens de slotceremonie van het Creativity World Forum 2018 in Antwerpen. Op dit forum komen ongeveer 1500 mensen uit de 11 meest creatieve en innovatieve regio’s ter wereld bijeen om kennis en ervaringen te delen via keynote-lezingen en workshops. Focus is om dit sectoroverschrijdend te doen, zodat er oplossingen voor uitdagingen worden gevonden op het snijvlak van kunst, creativiteit, bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Voor de productie van deze CWF2019-promotiefilm hebben we ook al deze sectoren in ons productieteam opgenomen. Daarom is er een lange aftiteling toegevoegd. Voor het CWF2019 heeft de organisatie in Brabant de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (de Sustainable Development Goals / SDG’s) als thema gekozen en het was onze uitdaging om iedereen aan te sporen het onvermijdelijke op duurzaamheid te komen veranderen. We hebben een concept ontwikkeld waarin een jong meisje in retro-perspectief alle bezoekers bedankt voor hun aanwezigheid en bijdrage op het CWF2019 voor een betere wereld waarin ze leeft.

Titel: Change the Inevitable (1’47 minuten)
Opdrachtgever: Team BrabantDC Provincie Noord-Brabant
Categorie: Public Relations & Social Engagement.

Naast de 2 finalisten plaatsen in de categorie Public Relations & Social Engagement zijn we ook finalist in de categorieën ‘Attitudinal Training’ en ‘Editing’ met de film ‘Creating Opportunities’, geproduceerd in opdracht van en in samenwerking met SiNTLUCAS. Daarmee zijn alle 3 de producties die wij in gestuurd hebben finalist in een categorie, waarbij we met 1 film zelfs finalist zijn in 2 categoriën. Een uitzonderlijke prestatie.

Op de website van het New York Festivals World’s Best TV & Film vind je alle informatie over de award show, de competitie en de finalisten. Hopelijk vallen we ook dit jaar in de prijzen, net als in 2018, toen we voor de film ‘We Bring High Tech To Life’ voor Sioux Technologies, samen met opdrachtgever Mark Hoevenaars, de Bronze World Medal in Las Vegas in ontvangst mochten nemen.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thuis werkenDoorlooptijd van een videoproductie