In Behind the scenes, Blog, VP Nieuws

Ik weet het nog goed. Het was omschakelen, aannames opnieuw definiëren, manier van werken aanpassen maar vooral kijken, luisteren, schrijven en doen. De stap van opleiding naar werkveld is een hele uitdaging. Gelukkig was er de afgelopen 2,5 jaar een organisatie in Brabant die een goede samenwerking tussen opleidingen en audiovisuele bedrijven bevorderde: AVEC-Brabant was HET expertisecentrum voor de AV-mediabranche in Brabant. Zij stimuleerden de expertisebevordering van de gehele branche door middel van concrete afspraken tussen opleidingen en producenten en het initiëren van producties en leeractiviteiten. Zie hier de promotiefilm van AVEC Brabant, door ons gemaakt met studenten van het Sint Lucas (voormalig De Eindhovense School):

 

Wij als Veldkamp Produkties waren als professioneel bedrijf uit het werkveld, één van de partners van AVEC. Helaas is het subsidietraject ten einde en stopt AVEC in de huidige vorm per oktober 2012. Maar door AVEC hebben wij de afgelopen jaren bijzondere projecten mogen maken:

Voor de Nederlandse misdaadfilm “De Bende van Oss” is de 6-delige making-of serie gerealiseerd voor Omroep Brabant. Een superklus waar je als maker ook een kijkje krijgt in de Nederlandse filmwereld. Je brengt dagen door op de set, volgt crewleden, interviewt de regisseur en bent bij de montage. Doordat het echt een televisieserie is die uitgezonden werd, heb je als maker veel meer eer van je werk dan bij een schoolproject. Zeker wanneer heel de serie wordt bijgevoegd op de officiële DVD. De studenten werkten vooral uitvoerend (camera/geluid/montage), onder begeleiding van ons.

Een succesformule die ook zijn uitwerking had bij het realiseren van de televisieserie voor ETV: Kom Op! Een serie om het sporten onder jongeren te stimuleren en ouders te overtuigen van het belang daarvan. Ook deze serie is uitgezonden op Omroep Brabant TV.

In de laatste bijeenkomst lieten alle partners van AVEC in een showreel zien welke concrete producties uit AVEC met hen zijn ontstaan. Ook wij hebben onze AVEC projecten gebundeld in een dynamisch overzicht. Zie hier het resultaat:

 

Het is mooi om te zien dat studenten tijdens het proces veranderen. Vaak is de technische kennis goed en zijn wij meerdere keren aangenaam verrast. Echter, er blijft altijd genoeg te leren. Vooral de communicatie, het werken in opdracht en het behouden van een strakke planning met harde deadlines zijn aandachtspunten.

Veldkamp Produkties werkte ook met stagiaires via AVEC. Stagiaires werken mee aan meerdere projecten en zijn voor een langere tijd bij ons op kantoor. Gedurende de stageperiodes maken zij deel uit van ons team. Voor beide partijen is dit erg interessant. Studenten leren werken in een professionele werkomgeving en wij blijven in contact met ‘de nieuwe generatie’. Ook de persoonlijke band die je in een korte periode opbouwt is leuk.

Ook al is het project AVEC Brabant ten einde, het gedachtegoed houden wij in ere en blijven wij werken met leerlingen van audiovisuele opleidingen om een brug te blijven slaan tussen de opleidingen en de dagelijkse praktijk in het werkveld.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.