In Blog, VP Nieuws

Op 15 oktober werden wij aangenaam verrast:
`Gefeliciteerd! Jullie inzending voor de Communicatieprijs Brabant 2012 is genomineerd en gaat dus door naar ‘CCB Inspireert…Meet the Jury!’

Alle 36 inzendingen zijn beoordeeld en jullie inzending is als één van de kanshebbers aangewezen. De jury schreef over jullie inzending: “Mooie film, volstrekt authentiek. Gedurfd om de ambacht in beeld te brengen en niet de sales. Kwaliteitsuitstraling van het product past bij uitstraling van de film zelf, knap gedaan!”
Gisterenavond was het dan zover en stonden wij oog in oog met de vakjury. In 1 minuut hebben wij op `de stip` ons verhaal op humoristische wijze kracht bijgezet want de film `Mano Macchiato` spreekt voor zich. Het resultaat mag er zijn: Veldkamp Produkties staat in de finale van de Communicatieprijs Brabant 2012.

De vakjury van de Communicatieprijs Brabant 2012 bestaat uit:

• voorzitter: Pieter Hemels (directeur van communicatiebureau Hemels van der Hart, social media bureau Webrep Associates en bestuurlijk actief binnen politiek, cultuur, sport en maatschappelijk veld).
• Dr. Huub Evers (lector interculturaliteit en journalistieke kwaliteit en hoofddocent media-ethiek van Fontys Hogeschool Journalistiek)
• Jeannine van den Boer (docent Sint Lucas en eigenaar lezi marketing- en communicatie adviesbureau)*
• René Westbroek (partner bij Bex*communicatie)
• Baukje ter Huurne (manager Resource Center Essent)

De film Mano Macchiato is genomineerd in de categorie Creatief en is een moodfilm van 2 minuten waarin het per paar en op maat op kleur brengen van handgemaakte, Italiaanse herenschoenen, als een ware ambacht van de 21e eeuw wordt weergeven.

Vele schoenenzaken stoeien met de toegevoegde waarde van een winkel. Consumenten komen kijken en passen, maar bestellen vervolgens de gekozen schoenen thuis via webshops van online retailers. Mano Macchiato voegt waarde toe aan zijn winkel door schoenen, per paar en naar wens van de klant, op kleur te brengen in een apart ingerichte werkplaats in zijn winkel. Een USP ten opzichte van zijn collega’s, maar ook prachtig om met eigen ogen te zien; een ware ambacht. Aan ons de vraag om deze toegevoegde waarde op een teasende manier te profileren via een webvideo. Wij kozen er niet voor om een drukke zaterdag de consumenten in de winkel en het op kleur brengen van de schoenen te registreren. Wij vonden zijn oplossing voor traffic in zijn winkel zó uniek, dat we de ambacht en het umfelt als een mysterie profileren. Het op kleur brengen van de schoenen is mysterieus, middels zeer gestileerde shots, in beeld gebracht. Op de achtergrond krijg je, zeer minimaal, het gevoel van een winkel mee. Je gelooft als kijker bijna je ogen niet. Waar gebeurd dat? Dat wil ik met mijn eigen ogen zien. Zie daar het resultaat van onze aanpak. Iedereen blij!

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Communicatieclub Bourgondië op 3 januari 2013 zal bekend worden wie de winnaars zijn.

Al drie maal eerder is Veldkamp Produkties met de campagnes `Energie2050` voor de Provincie Noord-Brabant (2003,categorie effectief) en `Olympus u850` voor Olympus Nederland (2008, categorie effectief) genomineerd. In 2009 vielen we in de prijzen in de categorie creatief met de campagne `voor iedereen die dit thuis niet heeft` voor Roompot Vakanties.
In 2010 zijn we met de campagne ´The Fifth Element` voor Bert Plantagie in de categorie creatief winnaar geworden van de Communicatieprijs Midden-Brabant.

U kunt hier de genomineerde film van Veldkamp Produkties bekijken:
[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ autostart=”false” width=”546″ file=”http://veldkampprodukties.nl/wp-content/uploads/video/productpres/manofilm.mp4″]

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.