In overig, VP Nieuws

Deze maand bestaat Veldkamp Produkties 18 jaar! In deze blog blikt oprichter en creative director Jeroen Veldkamp terug op de geschiedenis van het bedrijf. Bekijk na de klik ook de animatievideo over 18 jaar Veldkamp Produkties!

September 1995. Mijn jaar stage bij de Bossche Lokale Omroep Stichting (BLOS) zat er alweer enkele maanden op. Toch was ik nog steeds 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de weer met het maken van televisieproducties en ook steeds meer met opdrachtfilms. Het audiovisuele virus had me in haar greep en liet niet meer los. Gelukkig niet. Terug de schoolbanken in voor het 4de en laatste examenjaar audiovisuele productie op de Hogeschool Sittard kwam niet meer in mijn woordenboek voor. Hans van der Linden, accountmanager voor de reclamezendtijd en commercials voor de BLOS, in mijn ogen destijds een succesvol zakenman, had me gevraagd voor mezelf te beginnen ‘want dan kun je factureren i.p.v. declareren…’. Frans Bronzwaer, vanuit de opleiding mijn stagebegeleider in deeltijd, want daarnaast had hij ook een eigen audiostudio, adviseerde me erop in te gaan. En met een verklaring van Frans dat ik, mocht het niet lukken na 1 jaar, terug mocht komen om het examen te halen én met een oproep voor dienstplicht die maar niet kwam (waarschijnlijk ben ik de eerste in Nederland die niet meer is opgeroepen voor dienstplicht) startte ik vol goede moed en vol van energie mijn eigen audiovisuele productiebedrijf: Veldkamp Produkties.

Veldkamp Produkties 18 jaar_Beurs_JeroenVeldkamp

En als ik iets doe, dan doe ik het goed. Het eigenhandig schrijven van een bedrijfsplan, daarin vastlopen, her en der vragen om advies en daarmee de juiste mensen om mij heen verzamelen die mij konden helpen. Veel dank ben ik verschuldigd aan Jacques Heijnen van Heijnen Videoproducties Roosendaal die mij de kneepjes van het producentenvak leerde, maar vooral mij de contractuele bagage heeft meegegeven, waardoor ik vanaf het begin stevig in mijn ondernemersschoenen stond en menig debacle mij is ontzien. Dank aan Johan Miltenburg van destijds Stichting Kansrijke Bedrijvigheid die mij in de eerste 5 jaar van mijn ondernemersleven intensief heeft begeleid en ervoor heeft gezorgd dat ik kon starten met goede middelen: 1 van de splinternieuwe Golfjes van de BLOS, een mobiele telefoon, drukwerk en een faxapparaat. En natuurlijk dank aan mijn ouders die, ondanks de onzekere toekomst en nul ervaring in het ondernemerschap, mij altijd moreel hebben gesteund.

Veldkamp Produkties 18 jaar_VolkswagenGolf

Het is nu september 2013. Veldkamp Produkties, sinds 2000 een BV, verhuisd van Eindhoven naar ’s-Hertogenbosch en weer terug, staat als een huis. Ondanks een aanhoudende crisis sinds 2008 én weer een verhuizing voor de deur. Hans van der Linden, de aanstichter, bleek weliswaar een wat minder succesvolle zakenman, maar een goede mentor en werd al snel en is nog steeds een zeer goede vriend. Het bedrijf heeft in haar ontwikkeling vele stagiaires en medewerkers gekend. Met vele is nog goed contact en met iedereen is er wederzijds respect. Het inmiddels uitgebalanceerde team is sterker dan ooit en ieder jaar werken we voor organisaties waarvan we het jaar daarvoor nog droomden.

Veldkamp Produkties 18 jaar_OmroepBrabantKunstwerk

Is Veldkamp Produkties na 18 jaar dan eindelijk uitgegroeid tot een volwassen bedrijf? Ach, wat is volwassen. Als het gaat om een stevige ruggengraat, veel ervaring en daarmee seniorschap in onze tak van sport: absoluut. Als het gaat om creativiteit, innovatie en ontwikkeling, dan blijven we graag de ‘jonge hond’. Na 18 jaar misschien goed om in onze missie te borgen.

Veldkamp Produkties 18 jaar_JeroenVeldkamp_cameraman

Danu Caris en Lin Hou Oei, stagiaires videografische vormgeving van begin dit jaar, hebben beide tussen de bedrijven door hard gewerkt aan de animatiefilm: 18 jaar Veldkamp Produkties. Met enorm veel trots presenteer ik u, met een knipoog, het resultaat.

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/previews/VPTijdlijn_preview.mp4″ ]

 

Op naar de volgende 18 jaar!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Rudi Brekelmans
  Beantwoorden

  Leuk om te zien. Gefeliciteerd!

 • Ellen Caron
  Beantwoorden

  beste Jeroen,

  Ook ik herinner mij nog goed dat Veldkamp Produkties in Den Bosch was. Dat was toch in de Broodfabriek? Jij was samen met Hans van der Linden lid van de JOS!Jullie waren altijd graag gezien op een van de vele ledenavonden en op de JOSstraat van de Bedrijvencontactdagen.

  Van harte gelukgewenst met je 18de verjaardag!

  Albert en Ellen Caron

 • Hans van der Linden
  Beantwoorden

  Ha Jeroen. Haha, ik een ondernemer! Gelukkig was het snel duidelijk voor je dat ik dat in ieder geval niet ben. Veel liever ben ik een inspirator en verbinder. Een rol waar ik mij veel prettiger bij voel en wat mij een stuk beter afgaat. Ik ben blij jou tijdens je kindertijd te hebben gekend en nu je volwassen bent nog steeds mag kennen. Een vriend, zeker, ook al zie je elkaar niet vaak. Ach en hoe creatief om je 18e bedrijfsverjaardag te vieren! Anders denken, daar houden jij en ik van! Het ga je goed. Hans

 • Theo Smits
  Beantwoorden

  Beste Jeroen,

  Proficiat met de 18e verjaardag van Veldkamp Produkties! Heel leuk filmpje met een verzameling aan herinneringen, ik hoop dat je samen met je medewerkers nog lang ‘onvolwassen’ creatief blijft met een volwassen uitstraling! dat is een mooie combinatie lijkt me.

  Felicitaties van je voormalige kantoorburen van de reclame-afdeling!

  Groet,
  Theo

 • Marc
  Beantwoorden

  Jeroen,

  Jij en jouw collega’s proficiat met het “volwassen” worden!
  Blijf nog lang jong…

  Leuk filmpje met veel herkenning.

 • Roland Poesen
  Beantwoorden

  Beste Jeroen,

  van harte gefeliciteerd met het volwassen worden van jouw bedrijf. Jouw andere manier van kijken naar de wereld krijgt met het vieren van deze mijlpaal een nieuwe dimensie. Geniet hiervan samen met jouw team.
  Leuk filmpje..
  Grt Roland

 • Cablepark Aquabest
  Beantwoorden

  Wooooooow, Jeroen,
  Wat een reeks en varieteit hebben jullie al neergezet. Ik herinner me hoe je zelf bij ons op de set 8 met ballen vol overgave en spontane inspiratie neerzette. Succes en nog veel heel veel mooi werk toegewenst.
  Pieter van Beers
  Cablepark Aquabest

 • Jan Valks
  Beantwoorden

  Ha Jeroen,

  die goede oude tijd – monteren tot diep in de nacht…

  Geweldig!!!

  Veel succes met de komende 18 jaar en velen jaren!!!

  Jan Valks

 • Frank de Bie
  Beantwoorden

  Beste Jeroen gefeliciteerd met de verjaardag van je bedrijf. Ik ben trots dat ik een kleine bijdrage heb mogen leveren aan je succes. Groetjes

 • Jill de Kok
  Beantwoorden

  Beste Jeroen,

  Van harte proficiat met jullie/jouw 18de verjaardag ;). Ik herinner mijn stage tijd nog goed. Ik heb veel gezien, meegemaakt, gemaakt, ervaren en geleerd. Maar ook erg veel genoten. Leuk om nu zo alles nog eens voorbij te zien komen in de animatie. Geniet van alles!

  Groetjes Jill de Kok

 • Nils van Keulen
  Beantwoorden

  Wow, joehoe, yippie, heb ik dat nu goed gezien?
  Jeroen en zijn mooie bedrijf zijn nu al achttien!
  Proficiat en ik wens je nog heel veel succesvolle jaren
  waarin je nog meer mooie prijzen mag vergaren.
  Be forever young.

 • Florian Koch
  Beantwoorden

  Fantastisch die foto’s! Gefeliciteerd met 18 jaar, bedankt voor de inspirerende jaren bij VP en succes in de toekomst!

 • Fedor van Kuyk
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd Jeroen Veldkamp en crew!! Heb nog wel ergens een semi bedrijfsmatige (let wel!) video uit de beginperiode waar ik nog altijd erg om moet lachen. Hij had er tussen gekunt….
  Op naar de volgende 18 jaar.

 • Sandra van Helvoirt
  Beantwoorden

  Hartelijk gefeliciteerd Jeroen en VP! Super leuk filmpje met veel herkenbare mijlpalen, 8 met ballen, Broodfabriek, commercials waar de familie in werd geschakeld en Guus trouw naast je. Veel mooie dingen gedaan en de komende 18 jr zullen er zeker nog vele aan toegevoegd worden!

 • Jan Mennink
  Beantwoorden

  Beste Jeroen en collega’s,

  Proficiat met deze wederkerende mijlpaal. Hoop jullie nog jaren van dienst te kunnen zijn. Veel succes verder!!

 • Freek van 't Ooster
  Beantwoorden

  Still going strong! Gefeliciteerd Jeroen&crew met 18 jaar en natuurlijk nog veel mooie producties!

 • Anneke Veldkamp
  Beantwoorden

  Lieve Jeroen
  Wat een ongelooflijk veel oproepend filmpje!18jaar ben je door de tijd gereisd met je bedrijf en gegroeid tot volwassenheid.In het begin nog samen met ons pa heb ik je al die jaren met belangstelling en soms met zorg gevolgd en gesteund waar mogelijk.We genoten van wat je deed.Met je gulle lach, je openheid en enthousiasme opende je deuren en harten.
  Je hebt keihard gewerkt weet je nog wat je daarover zei? 24 uur per dag 7 dagen in de week, maar ik ga er voor! En zo is het gegaan.Samen met een ook nu weer superleuk team vier je de 18e verjaardag van Veldkamp Produkties Van harte Proficiat ik ben super super trots op je.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.