In Behind the scenes, Fotoblog

September 2013: de maand waarin Veldkamp Produkties 18 jaar bestond! En we werken alweer hard verder om de volgende achttien te halen. In deze fotoblog ziet u een overzicht in beeld: waar was onze crew en wat voor toekomstige producties kan u binnenkort op onze website verwachten?

Jeroen Diks

De maand september begon voor onze nieuwe cameraman/editor Jeroen Diks als zijn allereerste maand bij ons op kantoor! Zijn verloofde stuurde hem een romantisch succes-pakket (foto boven) en ook Veldkamp Produkties zelf had een mooie verrassing voor Jeroen: in zijn eerste maand mocht hij gelijk mee draaien in het zonnige Cannes!

Festival de la Plaisance Cannes

Samen met cameraman Rick en producer Elaine keek Jeroen Diks elke dag uit op bovenstaand uitzicht. Maar naast het genieten van de zon en de prachtige omgeving werd er vooral hard gewerkt.

Veldkamp Produkties Cannes YachtsXL

De yachtshow waar Veldkamp Produkties met YachtsXL heen ging heet Festival de la Plaisance en duurt 6 dagen. We maakten dagelijkse video’s met een overzicht van de afgelopen dag, we draaiden opdrachtfilms op locatie en stuurden ook een fotograaf aan die foto’s van de show maakte. De video’s werden grotendeels op locatie (in de hotelkamer) gemonteerd.

Cannes YachtsXL editset

Bij terugkomst in Nederland draaiden we twee films voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). In totaal worden er 13 films gemaakt, met allen een ander onderwerp: een afstudeerrichting, ook wel graduate program genoemd. Op de onderstaande foto is te zien hoe we met een wit doek een interviewsetting creëerden:

TUe film 2 Draaidag Studiosetting

In de montage wordt deze witte setting omgetoverd naar een futuristische omgeving waarin de geïnterviewden omringd worden door foto’s en video’s. Een voorproefje van deze animatie is hieronder te zien.

TUe Veldkamp Produkties animatie

En terwijl één cameraman op de TU/e draaide, vloog de andere naar Aberdeen in Engeland. Gedurende een draaidag op een beurs werden meerdere interviews en sfeerbeelden opgenomen. Het resultaat is een video die we met YachtsXL maakten voor de jachtbouwers Heinen & Hopman.

Veldkamp Produkties YachtsXL Aberdeen

Ook in Nederland waren we aanwezig op een beurs, maar net op een andere manier! In september mochten we een speciale beursfilm monteren voor Swiss Sense. In de film wordt de focus gelegd op de natuurlijke materialen in de bedden, maar ook zijn twee van onze recente commercials in de films te zien. De film werd op een videowall vertoond op de Woonbeurs in de Amsterdam RAI. Onderstaand is een still te zien uit de beursfilm:

Swiss Sense beursfilm Veldkamp Produkties

De tweede beursfilm die we ontwikkelden in september was voor de Nautical Academy in Barcelona. Met YachtsXL produceerden we een teasende promo die tijdens de Monaco Yacht Show werd vertoond op de Nautical Academy stand.

Nautical Academy Barcelona YachtsXL

Cameraman Rick en producer Elaine hebben de film met eigen ogen kunnen zien toen ze halverwege september naar Monaco vlogen. Op 3 van de 4 dagen van de Monaco Yacht Show waren wij ook weer met YachtsXL aanwezig. Dit keer niet voor dagelijkse overzichtvideo’s, maar wel voor opdrachtfilms op locatie. Ook artdirector Jeroen Veldkamp kwam langs! Onderstaand is Rick te zien in de haven van Monaco.

YachtsXL Veldkamp Produkties Monaco Yacht Show

De haven van Monaco was voor Jeroen Veldkamp niet de enige plek met mooie schepen die hij deze maand zag. Ook was Jeroen aanwezig bij de zeildag van Brabant Onderneemt:

Zeildag Brabant Onderneemt Jeroen Veldkamp

Naast internationale producties en heen-en-weer gevlieg werkte de harde kern van ons productiekantoor in Son uiteraard ook door aan onze andere projecten. Zo werd er in september een interview opgenomen met gedeputeerde Brigite van Haaften op het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch en werden de puntjes op de i gezet voor de animatie in onze “Success Starts With Dedication” film voor topzwemmer Bram Dekker.

Bam Dekker Animatie Veldkamp Produkties Film

De film ging begin oktober in première, maar in september gaven we Jacco Verhaeren al een kleine preview. Zijn reactie bestond o.a. uit: “echt waanzinnige film. Ik krijg niet vaak kippenvel, maar nu wel.” Inmiddels is de promofilm voor Bram Dekker ook toegevoegd aan ons portfolio:

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”412″ autostart=”false” width=”550″ file=”http://veldkampprodukties.nl/wp-content/uploads/video/vrijproducties/BramDekker.mp4″]

Een film die we niet aan ons portfolio kunnen toevoegen omdat ‘ie top secret is, draaiden we ook in september. Onze crew was te spotten op vele locaties in Amsterdam, in Maarheeze en in Son. Maarliefst vijf van onze crewleden waren aanwezig op de draaidag in Amsterdam, waar we ook draaiden in een Koffie- en Theehuis.

Amsterdam Veldkamp Produkties high tea

We bedanken iedereen die aan het geheime project heeft meegewerkt. Alle figuranten en locatiehouders hebben inmiddels de film via een privélinkje ontvangen.

Nieuwsbrief Veldkamp Produkties 18 jaar

En als u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief, heeft u deze ook afgelopen maand van ons ontvangen! In september blikten wij terug op onze zomerperiode, keken we vooruit naar onze toekomstige projecten én vierden we ons 18-jarig bestaan met een animatiefilm gemaakt door onze ex-stagiaires Danu en Lin Hou:

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/previews/VPTijdlijn_preview.mp4″]

 

Ook onze kantoorvergadering had een feestelijk element dankzij het 18-jarige bestaan: een volledig verzorgde luxe sushilunch!

Veldkamp Produkties kantoorvergadering

De kantoorvergadering was tevens het officiële moment waarop productiestagiaire Irina afscheid nam na 7 maanden stage. Maar wie weet zien we haar nog terug! De kans bestaat dat Irina een onderzoek over ons bedrijf gaat maken als afstudeerproject. Irina, neem je in dat geval weer je overheerlijke honingtaart mee?

Veldkamp Produkties september afscheid Irina groepsfoto

Volgende maand blikken we terug op de maand oktober, die met de première van “Success Starts With Dedication” nu al erg spectaculair is begonnen! Volg ons in de tussentijd op Twitter, Facebook, YouTube en Pinterest om optimaal op de hoogte te blijven van onze bezigheden.

Tot volgende maand!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.