In Blog, VP Nieuws

21 weken lang ben ik aan het werk geweest als stagiaire op de productie-afdeling van Veldkamp Produkties. In deze blog blik ik terug op deze leerzame periode.

Op 3 februari begon ik mijn stage in Son, het kantoor waar Veldkamp Produkties al jaren thuis was. Deze stage was überhaupt mijn eerste stage, dus met trillende handjes en knikkende knieën stapte ik een half uur te vroeg in de trein in Breda. En zo zat ik om half tien ’s ochtends aan mijn eerste, waarna er nog velen zouden volgen, kopje thee achter “mijn” computer.

De eerste week werd ik door Marianne en stagebegeleider Silva wegwijs gemaakt met de werkwijze en de computersystemen van Veldkamp Produkties. In de weken daarna begon ik me langzaam steeds meer op mijn gemak te voelen. Dit komt onder andere doordat ik al snel een beste vriend had, namelijk kantoorhond Guus. En natuurlijk hielpen de sfeer en de leuke collega’s hier ook erg aan mee!

Resize Foto terugblik Charlotte 1

rsz_foto_terugblik_charlotte_4

Na een tijdje kreeg ik wat meer te doen en al gauw had ik geen tijd meer om me te vervelen. Het was af en toe erg hard werken, maar daar hou ik van. Tijdens mijn stage heb ik veel callsheets en planningen gemaakt en uiteindelijk heeft Silva mij zelfs een spoedcursus offerte maken gegeven. Dit heeft me erg veel nieuwe inzichten gegeven en ik heb er veel van geleerd. Ik snap nu bijvoorbeeld steeds beter waarom dingen gedaan worden zoals ze gedaan moeten worden en ik heb meer inzicht in alle facetten die van belang zijn bij een productie.

Behalve deze kantoorwerkzaamheden, ben ik ook vaak mee geweest op een draaidag. Ook hier heb ik veel van geleerd, maar bovenal erg van genoten. Vooral tijdens dit soort dagen deed ik erg mijn best om telkens één stapje vooruit te blijven en al te handelen vóór cameraman Jeroen of Rick het vroeg. Ook al ben ik geen cameravrouw of lichtvrouw, ik vond het bijvoorbeeld erg interessant om te leren waarom een lamp op een bepaalde plek moet staan. Geloof het of niet, als producer is het erg handig om dit soort dingen te weten. Dit helpt bij het maken van een planning, een offerte, een overeenkomst enzovoort.

rsz_1foto_terugblik_charlotte_2

rsz_foto_terugblik_charlotte_3

Niet alleen ben ik de afgelopen weken bezig geweest met dit soort taken, er was nog een ander ontzettend groot project waar ik mijn bijdrage aan heb geleverd. Eén manier op de afgelopen weken te omschrijven is dat het een kroegentocht was, maar dan anders: een kantorentocht. Ik begon in Son, ging door naar de Langendijk en eindigde op Strijp-S. Met Marianne die het voortouw nam, is het ons gelukt om binnen een paar maanden het gehele bedrijf twee keer te verhuizen. Dit betekende voor mij heel veel inpakken, heel veel weggooien, heel veel ordenen, heel veel sjouwen, heel veel poetsen en heel veel voor koffie en cake zorgen.

Een ander manier om deze weken te beschrijven is: leerzaam, leuk, gezellig en snel! Ik heb erg mijn best gedaan om een goede indruk achter te laten bij mijn collega’s en het bedrijf.

Veldkamp Produkties: ontzettend bedankt voor deze mooie tijd en ik hoop jullie in de toekomst vaker tegen te komen!

Charlotte Driessen

Weer een stapje dichter bij het echte werk.

rsz_foto_terugblik_charlotte_5

Onderstaand filmpje heb ik gemaakt in opdracht van mijn opleiding International Media & Entertainment Management (NHTV, Breda).

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/previews/Charlotte_PromotionalVideoVP.mp4″ ]

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.