In Inspiratie

Nieuwe Media header
13 Januari 2015, het was vies weer met harde wind, veel regen en donkere wolken. Desalniettemin was ik erg benieuwd wat Mediastages voor me in petto had. Ik had een uitnodiging ontvangen voor een inspiratie- en netwerkmiddag en de sprekers spraken me in ieder geval al aan. Dus met een dikke jas en bewapend met een paraplu, trok in richting het Hilversum Media Park!

Hilversum
Station Hilversum-Noord (foto: René Hoeflaak)

Onderweg kwam ik nog langs een paar oude bekenden. Dutchview, waar we vroeger een aantal projecten mee hebben gemaakt, en ook Omroep Max, die onze documentaire We Dansen… Om De Dans Te Ontspringen hebben uitgezonden.

Aangekomen bij Villa Heideheuvel kregen we eerste een drankje aangeboden en konden we al snel plaatsnemen in de presentatieruimte. Hier presenteerde de eerste spreker, Patrick Klinkt, de visie van RTL Nederland. De toon werd meteen gezet: de term “new media” kan echt niet meer worden gebruikt, aangezien de techniek en het digitaliseren veel te snel gaat. Het is nooit “new” en meteen weer oud.

say new media one more time

Het gaat zelfs zo snel dat wij, het “oude” publiek, de jongeren niet meer bij kunnen benen. Zij leren heel snel en vaak goedkoop of zelfs gratis online, via onder andere YouTube, Lynda.com, codecademy.com en MIT opencourseware.

Wij (de mensen die de studenten opleiden) zijn geen digital natives, of hoe Rutger Verhoeven (hoofd digital BNN-VARA) het noemde; de “always addressable customer”.

Always Addressable Customer
Grafiek: Delight

Wij kunnen de jeugd niet meer bijbenen; het beste wat je kunt doen is zoveel mogelijk up-to-date blijven en open-minded zijn over de wijze waarop de jeugd tegenwoordig veel informatie (tegelijkertijd) opslokt.

Ik kan me voorstellen dat het publiek zich oud voelde na deze presentaties over de digitale studenten. Gelukkig ben ik na 1980 geboren en val ik nog net binnen de generatie digital natives, dus bij mij viel het nog wel mee!

Na afloop konden we nog een borrel nemen met koek & zopie, en kon ik weer beginnen aan de terugtocht door weer en wind. Gelukkig zaten er veel digital natives in de trein en kon ik meekijken met iemand die een film zat te kijken. Toch fijn, dat digitale tijdperk.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.