In Blog, Tips, VP Nieuws

Veldkamp Produkties bestaat dit jaar 20 jaar! We besteden hier o.a. aandacht aan door onze crewleden terug te laten blikken op hun Best Of momenten bij het bedrijf. Eerder gaf onze cameraman/editor Rick Smits aan op welke projecten hij graag terugkijkt. Deze keer geven we het woord aan onze motion designer: Hans Nellen!

Torenallee 3, Eindhoven (48 van 58)

Hoe lang werk je al bij Veldkamp Produkties?

Ik werk hier inmiddels alweer 6 jaar!

Hoe ben je bij Veldkamp Produkties terecht gekomen? En wat was je eerste indruk van het bedrijf – de reden dat je solliciteerde?

In 2008 zocht ik een stageplek om af te studeren en een leraar wees me toen op Veldkamp Produkties, aangezien dit bedrijf precies aansloot op al mijn wensen. Ik heb toen wat onderzoek gedaan en de website goed doorgespit. Ik kwam er toen al snel achter dat dit het meest vooraanstaande bedrijf was in de regio op het gebied van videoproducties. Nou, dat leek me wel wat!

Je hebt als animator/motion designer aan heel veel verschillende projecten meegewerkt. Maar op welk project kijk je terug met de fijnste herinneringen? En waarom?

Er is niet echt een project dat eruit springt… Ik houd ervan als een team als een geoliede machine loopt en alle facetten van videoproductie aan bod komen: camerawerk, audiodesign, motion design, colorgrading etc. En dat er op het einde een productie staat waar iedereen achterstaat staat en trots op is, zowel de crew als klant! En dat heb ik wel een flink aantal keer meegemaakt, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van films voor IKS International, Bram Dekker, DSD en Eduard Trailers.

IKS2

Wat is het moeilijkste dat je ooit hebt moeten monteren of animeren?

Het moeilijkste dat ik ooit heb moeten monteren is de documentaire “We Dansen… Om De Dans Te Ontspringen”, waarvoor de Veldkamp crew naar Rio de Janeiro trok met Gerard van Maasakkers. De docu is een half uur lang en daarvoor moest worden gemonteerd uit enorm veel materiaal dat van allerlei bronnen af kwam. Het was een lang montageproces dat we met succes hebben overwonnen. Ik heb erg veel geleerd van die montage en ben dan ook trots op het eindproduct!

Wat is de leukste reactie die je hebt teruggekregen op een productie?

Wim van Passel kan zijn emoties altijd zo mooi verwoorden, een van zijn complimenten was: “Wát een vakmanschap en met welk een herkenbaar genoegen gemaakt!” Dat was een uitspraak over deze productie:

Wat is in jouw ogen de allerbeste videoproductie die is gemaakt door Veldkamp Produkties in de afgelopen 20 jaar?

Voor mij is dat een wedstrijd tussen de volgende producties:
Beste Animatie: Created on Friday
Beste Commercial: Roompot Vakanties “Glijbaan”
Beste TV-productie: 60 Jaar Efteling “Zijn We D’r Al?”
Beste Opdrachtfilm: IKS International – We Help You Sleep At Night
Maar ook het noemen waard is de film Communicatie Is Een Vak. Ik vind het element storytelling in deze film heel erg sterk.

Voor mij is de winnaar van de producties in dit rijtje de documentaire 60 Jaar Efteling! Prachtige slow motion beelden, emotionele verhalen en gave stockbeelden en foto’s, allemaal samengebracht tot een mooi geheel.

Wat is je favoriete Veldkamp Produkties moment?

Tijdens de relatiedag van Veldkamp Produkties in 2012 reden we een parcours af in een dakartruck – dat vond ik heel erg gaaf. Ook vond ik het grotbiken in de mergelgrotten van Valkenburg tof tijdens het kerst-uitje in 2014. Binnen kantooruren heb ik ook een favoriet moment! Ik heb eigenlijk totaal niets met BN’ers, maar toen Peter R de Vries mijn idee het beste vond tijdens een brainstorm en daarop door wilde borduren tijdens een brainstorm voor Meet Kate was ik toch stiekem een beetje vereerd. 🙂

Peter R de Vries

Wat zou je nog graag een keer maken bij Veldkamp Produkties?

Mijn droom is om een keer een TV-serie te maken zoals Utopia (Amerikaanse tv-serie, niet de Nederlandse realitysoap), Misfits of Black Mirror. En dan op de set mee te werken als VFX-advisor en de post-productie te mogen doen.

Misfits

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.