In Behind the scenes, Blog, Fotoblog, Inspiratie, Nieuwe media, overig, Techniek

IBC is de belangrijkste, jaarlijks terugkerende, beurs in Amsterdam voor professionals in de media & entertainment industrie. Hier worden de nieuwste producten, zowel hardware als software gepromoot. Ook dit jaar gingen onze motion designer Hans en cameraman/editor Rick en Lin Hou naar de beurs om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

IMG_4970

De beurs lijkt ieder jaar wel groter te worden. Vorig jaar waren er al ruim  55.000 bezoekers en meer dan 1.700 leveranciers en ook dit jaar was er meer dan genoeg te zien. Helaas is te groot om in 1 dag alle stands te bezoeken, maar doordat veel nieuwe technieken tegenwoordig al online te bekijken zijn, had onze crew al een lijstje gemaakt van wat ze allemaal wilde uitproberen.

IMG_4973IMG_4974

Opvallend dit jaar waren de drones! Het leek wel of ieder bedrijf een drone in ontwikkeling had. Dit is een hype op het moment dus logisch dat veel bedrijven hier op in haken. Daarnaast zijn er heel veel Steadicam aanbieders zoals de Readyrig en DJI Ronin handheld gimbal system.

Hans was dit jaar helemaal op zijn plek toen hij bij de stand van Blackmagic Design aankwam. Blackmagic Design ontwikkeld onder andere software voor Color Grading en dit jaar werd Fusion 8 gepresenteerd op OSX! Fusion 8 is een software pakket gemaakt voor visual effects en motion graphics en deze software was voorheen alleen voor Windows te verkrijgen. Helaas is de OSX versie momenteel nog in de beta maar Hans kan niet wachten tot deze gold wordt en hij er zelf mee aan de slag kan.

IMG_4975IMG_4972

Rick en Lin Hou konden op IBC gelijk de nieuwe Sony PXW FS 5 en de Sony A7s II camera uitproberen. Deze is een paar dagen geleden pas aangekondigd en nu al te bewonderen op IBC! Naast alle camera’s hebben de mannen ook veel verschillende statieven gezien en getest. Het verlanglijstje van de mannen is gisteren weer aardig uitgebreid met o.a. een nieuwe Wireless HDMI transmitter. Hiermee wordt het mogelijk om draadloos beeld te verzenden tussen een camera en de monitor zodat onze regisseur Edwin makkelijker mee kan kijken.

Helaas gaat zo’n dag veel te snel en voor ze het wisten zat onze crew alweer in de auto terug naar Eindhoven. Een goed leerpuntje voor volgend jaar; een nog betere planning zodat er geen presentatie gemist wordt en zoveel mogelijk gadgets getest!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Logo Nederlands Film Festival