In Blog, Fotoblog, Inspiratie, overig, VP Nieuws

Zo’n 120 opdrachtgevers, groot leveranciers en samenwerkers waren gisteren te gast op ons 20-jarig jubileum-inspiratie-event in SX Eindhoven. Na een hartelijk ontvangst van onze gastvrouw en dagvoorzitter Marianne de Proost, ging het gezelschap naar het Speco Sportslab (het auditorium van SX) voor een inspiratie-event.

Daar werden de gasten verrast door een indrukwekkende montage van producties uit ons verleden. Van opnamen uit een schoolopdracht van Jeroen Veldkamp van vóór 1995, tot fragmenten uit de tv-series 8 met Ballen!, Gestrikt!, Spoorzoeker, commercials van Jumbo Supermarkten, VDO Dayton, Swiss Sense, Roompot Vakanties en fragmenten uit corporate films van FrieslandFoods Campina, TU/e, YachtsXL tot het opzetten van een Virtual Reality bril. Volgens ons een belangrijke toepassing van video voor de toekomst. Zie de reel ’20 jaar Veldkamp Produkties’ hier:

Vervolgens gaven onze regisseur Edwin Huijben en cameraman / editor Rick Smits de gasten een kijkje in de de keuken van ons productieproces. Met video- en foto-opnamen achter de schermen en een toelichting op de preproductie van een film die zich afspeelt in de middeleeuwen. Ook werd gezamenlijk met de gasten ter plekke een montage gemaakt, wat voor veel hilariteit zorgde.

Edwin
Toen werd het tijd om de oprichter van Veldkamp Produkties het podium te geven, maar na de aankondiging van Marianne kwam niet onze directeur het podium op, maar een ‘onbekende’ uit de zaal. Het applaus verstomde en toen de onbekende zich voorstelde als Jeroen Veldkamp, werd er hier en daar wat ongemakkelijk gelachen.

Jeroen

‘Jeroen Veldkamp’ stelde zich voor als ondernemer en toen dit door visuals op de schermen werd bevestigd, slaakte het publiek een zucht van verlichting; “aahh, het is vooropgezet, maar waarom hij?” Jeroen Veldkamp van Coffeelab lichtte toe dat beide Jeroen-en veelal werden verward op social media en nadat ze elkaar om die reden hadden ontmoet, leek het hen leuk een dag van werk te wisselen. En zo geschiede. Oud-stagiair Lars Henderiks van Veldkamp Produkties maakte er onderstaande reportage van:

Na de film beklom dan ook ‘onze’ Jeroen Veldkamp het podium en bleek achter de persoonswissel een dieperliggende gedachte te zitten. Beide Jeroen-en hadden uit die dag ervaringen opgedaan en inzichten gekregen die hen hielpen bij hun dagelijks werk. Zo ervoer Jeroen Veldkamp van Coffeelab dat hij beter ‘aan’ zijn bedrijf kan werken dan ‘in’ zijn bedrijf en merkte onze Jeroen Veldkamp dat hij alleen nog maar met zijn hoofd werkt en niet meer fysiek met zijn handen. Dit was een aanleiding voor een betoog van onze Jeroen Veldkamp om de gasten te inspireren met de gedachten eens vaker een kruis in de agenda te zetten en de wereld in te gaan om, buiten je branche en met een open vizier, te leren van ‘best practices’. ‘Steel like an artist’; combineer ideeën en oplossingen uit alle sectoren over de hele wereld voor een oplossing van een uitdaging voor jou of je organisatie. Een mooie inleiding naar de gastspreker Rob Adams.

Rob
Rob Adams (www.sixfingers.nl), verwonderraar, schrijver van 3 succesvolle boeken en internationaal spreker over strategie, innovatie en vernieuwing schudde de gasten vervolgens in verwarring met aansprekende en inspirerende voorbeelden van alternatieve manieren van denken en het uitdagen van de dominante logica.

IMG_1659
Vervolgens werd het team door onze Jeroen Veldkamp met bloemen en champagne in het zonnetje gezet en gingen we met de gasten naar het Centre Court Café voor een netwerkborrel. Samenwerker Unit040 had een opstelling gemaakt waar iedereen Virtual Reality met video kon ervaren. Vele gasten waren daarvan érg onder de indruk.

In de sfeer van de uitnodiging werden er van alle gasten polaroid opnamen gemaakt, die vervolgens met een boodschap in het gastenboek werden geplakt. Een leuke herinnering aan een onvergetelijke dag!

boek
‘s-Avonds kwamen alle partners van onze medewerkers en stagiaires en hebben we met ons eigen team heerlijk gegeten en nagepraat over een zéér bijzondere dag.

Het Eindhovens Dagblad had lucht gekregen van het programma en plaatste er vanochtend een uitgebreid artikel over.

IMG_1670IMG_1674

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
  • Geurt Grosfeld
    Beantwoorden

    Het was een schitterend jubileum, een visueel event zoals Veldkamp Produkties dan kan! En wat een hartelijke gastvrijheid, het was een plezier om iedereen te ontmoeten, ik geniet nog even na.
    Nog vele jaren werkplezier toegewenst!
    Geurt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.