In Blog, Portfolio

Eerder dit jaar gaven we een kijkje achter de schermen op de set van een nieuwe museumfilm. Waar de film over zou gaan hebben we toen nog stil gehouden maar nu presenteren we met trots de film: “Het leven van Geert Groote”.

Geert Groote set

De ideeën van Geert Groote hebben de afgelopen eeuwen miljoenen mensen geïnspireerd. Hij is de grondlegger van de moderne devotie en zijn ideeën over religie, de kerk en de maatschappij waren baanbrekend in zijn tijd. Het bijzondere levensverhaal van Geert Groote wordt in deze film vertelt vanuit Geert Groote zelf, terugkijkend op zijn leven vanaf zijn ziekbed. Tevens geeft de film een goed tijdbeeld van de late Middeleeuwen.

Geert Groote TEam

In opdracht van Tinker Imagineers hebben we deze film geproduceerd voor het Geert Groote Huis in Deventer. De film was een leuke productionele uitdaging waarin de crew geheel terug ging in de tijd. Belangrijk was niet alleen het zoeken van de juiste historische filmlocaties (zoals het Archeon) maar zeker ook de details in props en kleding. In die tijd bestond er bijvoorbeeld nog geen elektriciteit waardoor alle stopcontacten, lampen en vele andere elektrische attributen moesten worden weggewerkt.

De film wordt permanent vertoond in het Geert Groote Huis. Ben je toch al nieuwsgierig dan kun je hieronder de trailer bekijken:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
 • Ton Damen
  Beantwoorden

  Geachte Veldkamp Produkties,
  Hetgeen ontbreekt in uw beschrijving zijn de productiekosten van deze nieuwe museumfilm.
  Simpele journalistieke vragen als ‘hoe(veel), aan wie. wat, waar(voor), wanneer, op kosten van …, enzovoort, enzovoort, zijn in bovenstaand bericht (nog) niet geduid.
  Als eigenwijs geboren en getogen Deventenaar, met maar liefst 8 jaar Geert Groote College onder bewind van Karmelieten achter de rug, ben ik natuurlijk donders geïnteresseerd in de (commerciële) achtergronden.
  In afwachting van uw reactie alvast een vriendelijke groet,
  Ton Damen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.