In Blog

Normaal mag onze regisseur Edwin Huijben de vragen stellen, maar dit keer mocht hij vragen beantwoorden. In het kader van ons naderende 20 jarig jubileum vroegen we Edwin naar zijn Best Of momenten tot nu toe bij Veldkamp Produkties. 

Hoe ben je bij Veldkamp Produkties terecht gekomen? 
Na een aantal jaren videoproducties gemaakt te hebben in eigen beheer, wilde ik mij meer focussen op regie en minder bezighouden met productie en sales. Een vriend van mij attendeerde mij op de vacature Regisseur bij Veldkamp Produkties. Dat is nu ruim 4 jaar geleden.

Welke klus was voor jouw wat betreft regie of script gezien de grootste uitdaging?
Projecten waarbij inhoudelijk hele specifieke kennis nodig is over het onderwerp. Zoals bijvoorbeeld een film over Hemochromatose (ijzerstapeling)

BehindTheScenes_TU-e-9386

Waar haal je inspiratie vandaan?
Het is heel cliché, maar gewoon mensen en de wereld om je heen. Het leukste is als je er achter komt dat je idee ontsproten is uit iets dat je misschien ooit een keer gehoord of gezien hebt.

foto 1 (2)
​Op welk project kijk je terug met de fijnste herinneringen? En waarom?
Ik ben nog steeds heel blij met de film “RAV – Vanuit het niets”. Echte mensen, echte verhalen. Ook de samenwerking was super. Van beide kanten wilden we er echt iets mooi van maken. En dat is gelukt. Ik krijg nog steeds een brok in mijn keel bij de casus over de zorgambulance.
Wat minder lang geleden hebben we voor DELA een film gemaakt over lichte balseming. Een portret van een vrouw die plotseling haar man verloor en hem heeft laten balsemenomdat ze nog geen afscheid van hem kon nemen. Zo’n verhaal gaat door merg en been.

Wat is je favoriete VP moment?
Het einde van een lange draaidag waarin we als team mooie dingen hebben gemaakt. Dat geeft echt een kick.

IMG-20150605-WA0008

Wat voor project zou je nog graag een keer maken bij VP?
Mij lijkt het heel leuk om een langere periode met acteurs te werken aan een serie of korte film. Echt het script induiken en karakters tot leven laten komen. Daarnaast lijkt mij een langere documentaire met echte mensen ook bijzonder interessant. Gelukkig gaat die wens binnenkort in vervulling.

DSC06135

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.