In Blog, Inspiratie, overig

Per minuut wordt er 300 minuten aan video content ge-upload naar YouTube.
Per maand wordt er 6 miljard uur aan videomateriaal bekeken.

Tegenwoordig is YouTube niet meer uit ons leven weg te denken en dat geldt dus ook voor mij. Als ik ‘s avonds na een drukke werkdag op de bank plof kies ik eerder voor YouTube dan de reguliere TV-kanalen. Door al die video content zie je door de bomen het bos niet meer en daarom vertel ik graag over de kanalen die mij inspireren en die ik volg op YouTube.

Casey-Neistat
Het kanaal dat ik nooit oversla is dat van Casey Neistatdeze beste man is niet alleen een co-founder van de app Bememaar produceert en regisseert onder andere voor Mercedes en Nike.
Daarnaast is hij al meer dan 200 dagen achter elkaar aan het vloggen, dat wil zeggen dat hij elke dag een video op YouTube zet over zijn leven, wat hij allemaal meemaakt in New York, een behind the scenes en wat tips and tricks over filmmaking.

Soms heb je ook wel eens zin in meer spektakel en dan kun je altijd terecht bij Devin Graham a.k.a Devin Super Tramp. Hij reist de hele wereld over om de grootste dare devils te ontmoeten en dat vast te leggen op spectaculaire wijze. Het toffe van Devin vindt ik dat hij tegenwoordig ook laat zien hoe hij dat doet en met hoeveel passie.

Devin-Super-Tramp
Tutorials
Het aspect “leren” vind ik erg belangrijk in de content die ik consumeer, vandaar dat ik vaak op YouTube op zoek ga naar tutorials en making of’s. Daar zijn er natuurlijk een hele hoop van, maar ik wil graag 2 kanalen benoemen.

Op het gebied van special effects en compositing, bekijk ik het liefst de video’s van Corridor Digital. Deze gasten maken vaak komische sketches, die ze bomvol visual effects gooien, vervolgens geven ze je dan een kijkje achter de schermen met tekst en uitleg over hoe ze het allemaal geflikt hebben!

Mt-mographAangezien ik een motion designer ben, ben ik altijd op zoek naar de nieuwste truckjes die je uit kan halen met Adobe After Effects. Hiervoor kan ik altijd terecht op het kanaal van Mt. Mograph. Hij heeft altijd te gekke tutorials, kan het leuk brengen en maakt daarbij ook nog eens zijn eigen plugins voor After Effects. (deze plugin is trouwens een must-have voor elke motion designer).

Techniek en Gadgets
Zoals ik al zei ben ik voornamelijk bezig met vormgeving en animatie en sta ik dus nooit zelf achter de camera. Toch ben ik zeer geïnteresseerd in de nieuwste gadgets en technieken op het gebied van video en fotografie. Voor mij hoeft het dan ook niet zo heel diepgaand te zijn en kijk ik het liefste naar iemand die de materie uit kan leggen, zodat iedereen het kan begrijpen. Dave Dugdale is zo iemand. Iemand die veel passie heeft, veel gear test en dit ook leuk aan de man kan brengen.

Naast deze kanalen, volg ik er natuurlijk nog veel meer. Te veel om op te noemen. En ook naast YouTube valt er nog heel veel te vinden. Als laatst zijn er daarom nog twee die ik heel graag benoemd wil hebben. Dit zijn www.videocopilot.net waar ik eigenlijk zo’n beetje alles omtrent After Effects van heb geleerd en Patrick Inhofer, deze man stuurt elke zondag de beste nieuwsbrief ooit. Deze gaat veelal over colorgrading, maar daarnaast ook heel veel informatie over de nieuwste ins and outs omtrent beeld en geluid.

Zoals je ziet valt er, naast alle kat-video’s heel veel te vinden op YouTube dat wél nuttig is. En als je maar lang genoeg spit is er voor iedereen wel een interessant kanaal te vinden.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.