In Blog, Inspiratie, VP Nieuws

Afgelopen zondag 22 november vertrok onze creatief directeur Jeroen Veldkamp naar Silicon Valley in Californië, Amerika. Tijdens de studie-, inspiratiereis bezoekt hij samen met een delegatie van 26 ondernemers verschillende bedrijven en universiteiten zoals Adobe, DataFox en Draper University. Uiteraard willen we vanuit Nederland ook een beetje meegenieten en daarom een overzicht van een aantal van de hoogtepunten tot dusver.

23 november Op maandag werd de delegatie uit Nederland hartelijk ontvangen op het Nederlands Consultaat in San Fransico. Tijdens de presentatie kregen ze gelijk een wijze les: “Accept Failure!” Een hoofdingrediënt voor het succes in Silicon Valley. Na het bezoek aan het Nederlands Consultaat gaat de groep door naar Podo Labs waar co-founder Eddie Lee een presentatie geeft over de eerste “stick & shoot” camera.  

24 november De volgende dag werd er een bezoek gebracht aan Adobe waar tijdens de rondleiding de nieuwste producten gepresenteerd werden.

Jeroen en Rob Adams (van Sixfingers) zijn deze dagen actief aan het vloggen! Bekijk hier hun interview met Terry Fortescue, senior director van Adobe.

Techshop “a playground for creativity” is een bedrijf dat DIY workshops geeft. Andrew Calvo, director of sales, vertelt in onderstaande video (geproduceerd door Jeroen en Rob) precies wat Techshop is.

Uiteraard moet er ook geluncht worden en dat werd gedaan bij Chipotle. Zij hebben een hele bijzondere stopmotion film die zeker de moeite waard is om te bekijken!

Danny Kennedy, oprichter van Sungevity vertelt welke stappen hij heeft ondernomen om Sungevity tot een groot succes te maken! Fun fact; Danny draagt een bijpassende trui met de quote: “A solar spill is just called a sunny day”

25 november Na een crashcourse over “ondernemen in Silicon Valley”, werd er op woensdag een bezoek gebracht aan het computer history museum en een rondleiding bij Equinix, het grootste, meest moderne datacenter ter wereld.

 

Tussen alle inspirerende lezingen is er ook genoeg tijd voor ontspanning. De dag werd afgesloten in het Sharkstank stadium!

Ook al is het hier al in de namiddag van 26 november, in California hebben ze nog een hele dag te gaan! Vandaag wordt er een bezoek gebracht aan Draper University en Stanford University. Hou de twitter en/of facebook van Jeroen in de gaten voor meer inspiratie uit Silicon Valley!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
  • Noël Coopmans
    Beantwoorden

    Mooie samenvatting van een inspirerende reis samen met 25 ondernemende reizigers!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.