In Blog, Inspiratie, VP Nieuws

File_009 (1)Ruim 150 Marketeers, Brand- en Communicatiemanagers die hun licht wilden opsteken op hun vakgebied waren bij de derde editie van Glow Your Brand op 12 november 2015 aan het juiste adres.
Op de markante locatie van Opvallers aan de Fuutlaan in Eindhoven werden zij geïnspireerd door interactieve cases van bekende en snel bekend wordende merken, openhartige sprekers met onverwachte inzichten en ideeën op een opvallende locatie. Plus als kers op de taart een rondleiding langs Eindhovens beroemde ‘Glow’ Forum of Light & Architecture!

Dat was Glow Your Brand 2015, georganiseerd door Addfocus, DeltaZuid, Happy Idiots, Markteffect en Veldkamp Produkties in samenwerking met het Nima en het Eindhovens Dagblad.

Onthullende cases
Na de opening door dagvoorzitter Adriaan Oomen ontvouwde Andrew Statham, co-founder van ATO GEAR, ontwikkelaar van ‘wearable electronics’, de marketingstrategie van deze veelbelovende start-up. Met onder meer als interessant inzicht dat juist face-to-face engagement met de doelgroep het meest impact heeft.

Vervolgens deed Jacco van der Zee, directeur van Webprint, uit de doeken hoe deze grote Europese online speler, die herinneringen tastbaar maakt middels het afdrukken van foto’s op allerlei materialen, de transitie doormaakt van een technologische gedreven naar een marketing organisatie. En de onverwachte rol die offline marketing, o.a. in de vorm van de sponsoring van FC Twente daarin speelt.

In de derde case-presentatie onthulde Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, haar nieuwe positionering die werd ontwikkeld met de ‘customer journey’ van de reizigers als uitgangspunt. File_005Met zijn flitsende presentatie maakte marketing manager Eli Lejeune het publiek enthousiast voor zijn strategie om van Eindhoven Airport de makkelijkste luchthaven van Europa te maken en zijn pleidooi om bij deze strategievorming vooral externe expertise te betrekken.

Tijdens de laatste case maakte Ton van der Linden, regisseur van Businesslab For Innovators, duidelijk dat innovatie óók bij het midden- en kleinbedrijf van groot belang is. Samen met Joop de Fouw, oprichter van Conbit, nam Ton het publiek mee op de route van een idee naar succesvolle productinnovatie. Resultaat is een stoer merk, met de naam Vickas, waarmee Conbit in de offshore windindustrie de wereldzeeën gaat veroveren.

Schermafbeelding 2015-11-23 om 13.13.59Keynote spreker Ap Dijksterhuis
Met een onthullend kijkje op hoe ons onbewuste ons consumentengedrag regeert en welke rol merken daarin spelen, rondde Ap Dijksterhuis, Hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen, het programma op een boeiende wijze af.

GLOW wandeling
Na het smakelijke en ontspannen ‘walking’ netwerkdiner, maakte een groot deel van de bezoekers gebruik van de mogelijkheid om een stukje van de fascinerende GLOW route te lopen, waarna Glow Your Brand werd afgesloten met een gezellige ‘rooftop’ borrel op het dakterras van Happy Idiots. Hiermee kan dit evenement opnieuw geslaagd genoemd worden.

Bekijk hier de terugblik van Glow Your Brand 2015.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.