In Blog, Inspiratie, VP Nieuws

De komende week reist onze directeur Jeroen Veldkamp, met een delegatie van nog 26 ondernemers uit Nederland, als studie-, inspiratie- en netwerkreis naar Silicon Valley, California America. Silicon Valley is het centrum van de wereld voor hightech innovaties. In die regio zijn veel technologie bedrijven gevestigd, waaronder Apple, Hewlett-Packard, Intel, IBM, eBay, Google Inc., Facebook en Tesla. Ook zijn er een groot aantal universiteiten gevestigd. Onderstaand een korte samenvatting van het reisprogramma:

Dag 1: Acclimatiseren door per fiets de Golden Gate Bridge over te steken en per veerboot terug te keren naar San Francisco.

golden gate bridgeDag 2: Ontvangst op het Nederlands Consulaat in San Francisco waar verschillende sprekers de Do’s en Don’ts, het opstarten-, financieren en verder laten doorgroeien van een bedrijf in Silicon Valley toelichten, waaronder de oprichter van Podo Labs en de Nederlandse mede oprichter van HackerOne. Vervolgens een rondleiding bij DataFox door de Nederlandse mede oprichter.

​Dag 3: ​Op bezoek bij Adobe, waar hun strategie wordt toegelicht en een aantal interessante demo’s worden getoond. In de middag een bezoek aan het zeer succesvolle zonnepanelen bedrijf Sungevity. In de avond een meetup met verschillende sprekers over Augmented and Virtual Reality.

​Dag 4: Bezoek aan XICATO, waar de Nederlandse mede oprichter zijn ervaring in Silicon Valley deelt. Bezoek aan het Computer History Museum. Bezoek aan Equinix, de grootste aanbieder van datacentra ter wereld met een rondleiding door een datacentrum.

​Dag 5: Bezoek Draper University ​met gesprek​ Nederlandse ondernemer ​en enkele studenten en alumni van Draper University over de ontwikkelingscultuur in Silicon Valley. ’s Middags bezoek aan Stanford University​. ​

logoDe reis is een initiatief van o.a. Rob Adams, directeur en eigenaar van Six Fingers, buren van Veldkamp Produkties in SX Eindhoven. “Door niet alleen je creativiteit als bron te zien voor het vinden van een oplossing, maar juist ‘best practice cases’ uit andere industrieën, gebruik je wat elders al succesvol is binnen jouw organisatie”, aldus Rob en daar is Jeroen het helemaal mee eens.

De komende week vindt u op onze social media kanalen regelmatig een bericht over de ervaringen van Jeroen in Silicon Valley. Wilt u boven op het nieuws zitten, volg dan Jeroen Veldkamp via zijn Twitter en/of Facebook account.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.