In Blog, Inspiratie, overig

DSC02163Je ziet ze regelmatig voorbij komen op social media, oproepen voor figuranten, acteurs of soms zelfs locaties! Na het lezen van de oproep blijkt dat je binnen de doelgroep valt en zou je graag een keer figureren in een film. Je twijfelt geen moment en meldt je aan voor de oproep. Nu is het wachten op een reactie, maar wanneer krijg je een reactie? Hoe lang duurt het voor je geselecteerd bent en wat zijn eigenlijk de voorwaarden? Op alle vragen hebben we een antwoord en natuurlijk een paar gouden tips zodat je aanmelding goed verloopt!

Voorafgaand aan de castingoproep

Voordat er een castingoproep online wordt gezet is er al een heel traject aan vooraf gegaan. Allereerst hebben we via een klant een leuke aanvraag binnen gekregen. Onze regisseur gaat aan de slag met de opdracht en bedenkt een concept. Tijdens dit proces wordt er al nagedacht over hoe de film eruit komt te zien. Waar willen we filmen? Komen er mensen voor in de film? Zijn dit mannen of vrouwen? Is de film internationaal of wordt de film juist lokaal ingezet? Over al deze vragen wordt nagedacht en uiteindelijk rolt hier een profiel uit voor de benodigde acteurs en figuranten. In onze database van figuranten gaan we op zoek naar geschikte personen en tegelijkertijd zetten we een castingoproep online, op deze manier vergroten we de kans dat we de juiste personen vinden.

castingDe castingoproep

De castingoproep wordt gedeeld via Facebook, Twitter, Instagram maar ook op filmcastings.nl en komt op deze manier bij jullie terecht. Helaas kunnen we vaak vooraf nog niet aangeven voor welke opdrachtgever we op zoek zijn naar figuranten. Wel beschrijven we naar wie we op zoek zijn: man/vrouw, jong/oud, specifieke uiterlijke kenmerken en geven we aan wanneer en waar de draaidag plaatsvindt (mits dit al bekend is). Nu is het aan jullie om je aan te melden!

  • Tip: Let goed op het profiel dat wordt omschreven. We zetten regelmatig castingoproepen online, maar mogelijk val je niet altijd binnen het genoemde profiel.

 

Aanmelden

Als je binnen het profiel past én je bent beschikbaar op de aangegeven datum/data kan je je aanmelden voor de castingoproep. In de oproep staat naar wie je je aanmelding kan sturen.

  • Tip: Vermeld altijd alle gegevens die gevraagd worden in de oproep (naam, leeftijd, telefoonnummer, ervaring).
  • Tip: Stuur altijd duidelijke, recente foto’s waar je alleen op staat. Zo zien we meteen wie je bent!
  • Tip: Heb je al ooit gefigureerd in een video? Stuur deze ook naar ons op!

DSC01254Selectie

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is het niet altijd mogelijk om iedereen voor te stellen aan de klant. Om die reden maakt de regisseur een voorselectie. Hierna wordt samen met de klant besloten welke figuranten/acteurs gekozen worden voor de opdracht. Het kan dus voorkomen dat je wel binnen het profiel past, maar toch niet uitgekozen wordt.

Wij zijn ontzettend blij met al jullie enthousiaste aanmeldingen! Wil je ook toegevoegd worden aan onze figuratiedatabase? Klik dan hier of mail naar info@veldkampprodukties.com met je naam, geboortejaar, telefoonnummer en recente foto’s.

 

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.