In Blog, overig, VP Nieuws

Nog een paar uur en het is kerstavond. Wij willen jullie graag fijne feestdagen wensen en hoe kunnen we dat beter dan met een leuke kerstfilm! Onze stagiaires Manon, Paulien, Hanneke en Dilicia zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan en hebben de film van concept tot oplevering geproduceerd. Lees hieronder hoe de meiden dit project succesvol hebben volbracht.

image1Met z’n vier kregen we de opdracht om op een creatieve wijze een kerstgroet te maken voor Veldkamp Produkties. Alle verantwoordelijkheid lag bij ons, van het bedenken van een concept, het regelen van apparatuur en props, de opnames tot aan de montage. Vol goede moed begonnen we met het bedenken van een concept. Na de nodige hulp en adviezen van onze collega’s, een aantal goede discussies en vooral veel leuke ideeën kwamen wij gezamenlijk tot het volgende concept.

We kregen het idee om een bepaald ‘trucje’ in de film te verwerken, een effect dat je niet vaak in een film verwerkt omdat het al snel te extreem over komt. Zo bedachten we dat we vanuit een bepaald perspectief konden filmen, gebruik konden maken van een tilt-shift of misschien toch liever slow motion..?  Zoveel ideeën en uiteindelijk kozen we ervoor om een hyperlapse als uitgangspunt te nemen.

Een hyperlapse lijkt op een timelapse alleen heb je bij een hyperlapse meer bewegingsmogelijkheden. Bij het maken van een hyperlapse maakt de camera een beweging op een normaal tempo maar deze handeling wordt op beeld veel sneller afgespeeld. Tijdens het maken van een hyperlapse is het daarom belangrijk dat de camera foto’s maakt met een vaste regelmaat en steeds op dezelfde hoogte of standpunt blijft om discontinuïteit te voorkomen.

File_002-1024x768File_009-1-1024x768

Zo kwamen we op het idee om een hyperlapse te maken om een kerstboom. Maar hoe loop je om een kerstboom zonder het standpunt van de camera te veranderen..? Wij kozen ervoor om gebruik te maken van een ronde rails die we precies om de kerstboom konden leggen. Op deze manier beweegt de camera vanaf één vaste hoogte rondom de kerstboom. Echter is het gebruik van een rails makkelijker gezegd dan gedaan. Eerst paste de rails niet in de bus, vervolgens was de rails op het kantoor maar moesten we op zoek naar een locatie die groot genoeg was voor de enorme cirkel. We hadden het geweldige idee om het buiten in het bos te filmen. Echter is het een behoorlijke uitdaging om 13 druk bezette werknemers en stagiaires allemaal tegelijk vrij te plannen en dan ook nog op een dag dat het niet zou regen in ons kikkerlandje! Helaas regende het op de dag van de opnames en dus hebben we een andere geschikte locatie gevonden.

File_007-1024x768File_009-1024x768

Tijdens de draaidag liep alles op rolletjes; de rails lag klaar, de collega’s waren opgetrommeld en er stond een prachtige kerstboom voor ons klaar. Helaas bleek op de draaidag dat Jeroen ziek thuis zat en niet bij de opnames aanwezig kon zijn. Gezien het al december was kon de draaidag niet meer verzet worden en dus gingen we als nog aan de slag. Het team kreeg de taak om de kerstboom gezellig op te tuigen, terwijl Hanneke de hyperlapse maakten. In de montage was meteen te zien dat het gewenste resultaat bereikt was. Na hard werken, veel input en vooral een hoop leuke spontane momenten zijn we super blij met het eindresultaat. Wij zijn trots dat we met kleine tegenslagen, de hulp van het team en veel enthousiasme deze kerstvideo hebben mogen maken.

Een ontzettend leerzaam proces en zeker een leuke ervaring rijker!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een beeldig 2016!

Ons kantoor is gesloten tijdens de feestdagen vanaf 25 december. Op maandag 4 januari staan we weer graag voor jullie klaar.

Hartelijke groet,
Team Veldkamp Produkties

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.