In Blog, Inspiratie, Tips

Misschien heb je het al gehoord; de Olympische zomer spelen van 2020 in Japan zullen (naar verwachting) in 8k resolutie worden uitgezonden, oftewel 7680×4320 pixels. Dat is 16x de resolutie van FullHD televisies, welke op dit moment ongeveer de standaard zijn.

8K_UHD,_4K_SHD,_FHD_and_SD.svg

Bron: wikipedia

2020 is echter nog ver weg en we moeten eerst maar eens de overstap van FullHD naar 4k maken. Dit gaat stapsgewijs. Veel camera’s en zelfs de allernieuwste telefoons kunnen tegenwoordig al 4k filmen. Als er 4k gefilmd wordt, is het beeld dus 4 keer zo scherp als de standaard 1080p (FullHD), toch wordt hier niet altijd voor gekozen. Waarom?

Het maken van 4k content is geen probleem, maar het consumeren en ervaren van 4k is de bottleneck. Er zijn nog maar weinig mensen die thuis een tv scherm hebben staan die een hogere resolutie kan weergeven dan FullHD (1920×1080). Daarnaast zijn er nog maar enkele kanalen, zoals Netflix en YouTube, die 4k naar je huiskamer kunnen brengen.

Mocht je dan toch zo’n mooi 4k scherm thuis hebben staan, is het nog maar de vraag of je het verschil wel ziet tussen 4k en 1080p. Waarschijnlijk als je met je neus tegen het scherm aan zit wel, maar als je op je luie stoel ploft op 3+ meter afstand zie je het verschil nauwelijks tot niet meer. Probeer het maar eens uit:

Desalniettemin is het een mooie ontwikkeling en is het gewoon supergaaf om te zien dat beelden steeds scherper worden. Dat we in de toekomst naar onze favoriete sport kunnen kijken op onze 100 inch 8k curved oled TV met quantum dot technology is te gek! Of wordt het toch VR (virtual reality)…?

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.